Projekat za inkluziju Roma: U TOKU KURS KOMPJUTERA

06/06/2020

U TOKU KURS KOMPJUTERA

Opovo, 6 jun 2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO) od 04.juna 2020. nastavljen je kurs kompjutera za deset mladih romske nacionalnosti iz Opova i okolnih sela. Kurs koji je počeo 04. marta bio je pauziran zbog vanrednog stanja proglašenog u Republici Srbiji i zabrane okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Tokom obuke mlade Romkinje i Romi biće naučeni osnovama rukovanja računarom, korišćenju MS Office paketa, upotrebi internet pretraživača i slično. Obuka će trajati dva meseca.

Zahvaljujući ljubaznosti direktorke Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, gospođe Milice Cuce, kurs se održava u informatičkom kabinetu ove škole.

Projekat „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ je jednu od svojih aktivnosti usmerio na unapređenje kompjuterskih veština ciljne grupe kako bi im se kroz podizanje znanja i veština u ovoj oblasti povećale šanse prilikom zapošljavanja što je i glavni cilj ovog projekta.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije