Jednokratna pomoć građanima: ZA 100 EVRA SE PRIJAVILO 4,26 MILIONA GRAĐANA, ISPLATA DO 7. JUNA

25/05/2020

ZA 100 EVRA SE PRIJAVILO 4,26 MILIONA GRAĐANA, ISPLATA DO 7. JUNA

BEOGRAD, 25. maja (Tanjug) – Za novčanu pomoć od 100 evra do osam sati jutros prijavilo se 4,26 miliona građana, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali i podsetio da danas počinje isplata upravo toj grupi građana, koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs

Mali je rekao da će danas po 100 evra leći na račune pola miliona građana i dodao da će država tom dinamikom do 1. ili 2. juna završiti sve isplate.

“Prošle nedelje smo završili isplatu 100 evra za sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 1,9 miliona građana. Dakle, ukupno je skoro šest miliona sugrađana koji su dobili ili će dobiti pomoć od 100 evra”, rekao je Mali.

Dodaje da će država isplaćivati oko pola miliona građana dnevno i podsetio da prijava za 100 evra traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije do 7. juna.

“Sve građane ćemo isplatiti, to je jedan veliki uspeh za sve nas, pokazali smo koliko nam je država jaka, koliko su nam stabilne javne finansije i onaj ko nije verovao da će dobiti novac sada veruje”, rekao je Mali.

Ističe da je ova mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Mali naglašava da jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu, bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

“I tu smo pokazali koliko želimo da budemo feksibilni i dovedemo taj proces do kraja u korist građana Srbije”, podvukao je Mali.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas sunčano, temperatura do 23°C

Danas sunčano, temperatura do 23°C

BEOGRAD, 27. marta 2024 - U Srbiji će ujutro prestati kiša i smanjiće se oblačnost. Tokom dana biće malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti oblačno. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar,...

JP Mladost: Pijaca počinje sa radom u subotu

JP Mladost: Pijaca počinje sa radom u subotu

Pijaca počinje sa radom u subotu OPOVO, 26. mart 2024 JP Mladost je danas uputilo informaciju u kojoj se obaveštavaju  građani opštine Opovo da će nova  Zelena pijaca u Opovu početi sa radom u subotu 30.03.2024. godine. Radno vreme Zelene pijace u Opovu je svake...

najnovije

najčitanije