Uređenje divljih deponija: PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU (VIDEO)

15/05/2020

PROJEKAT STARTOVAO U SEFKERINU

Sefkerin, 15. maj 2020;

Saniranjem deponije na periferiji Proleterske ulice u Sefkerinu startobali su radovi na realizaciji projekta uređenja i revitalizacije divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo. Radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

U Sefkerinu je ovim projektom predviđeno uređenje pet divljih deponija, a izvođač radova je sefkerinska firma Cvetanović.

„Divlje deponije su višedecenijski problem i u Sefkerinu ih imamo pet. Savet mesne zajednice Sefkerin uz sugestiju lokalne samouprave započeo je čišćenje divljih deponija i danas se radi deponija na periferiji Proleterske ulice, koja je inače najobimnija. Dobili smo sugestije meštana ove ulice i odlučili da krenemo baš odavde. Očistićemo i sve ostale deponije, a kao predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin uputila bih apel svim građanima da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena. Ukoliko imaju neki problem i ne znaju gde da odlože smeće neka pozovu broj Mesne zajednice Sefkerin 2684-103 i mi ćemo uz konsultaciju sa komunalnom inspekcijom i Brantnera naći neko rešenje. Ako nam je parola „Za lepši Sefkerin“ hajde da to poboljšamo sa „Lepši i čistiji Sefkerin“, poručila je Kristina Krunić.

Pored sanacija radiće se kompletna rekultivacija površina divljih deponija, a po završetku radova u Sefkerinu, predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje nastavak projekta u Opovu, Barandi i Sefkerinu.

„Danas započinjemo projekat uređenje divljih deponija na teritoriji Opštine Opovo, počeli smo od Sefkerina gde će biti uređeno pet divljih deponija. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja izvršiti uređenje svih pet divljih deponija u Sefkerinu, a posle toga sledi rekultivacija deponija što podrazumeva nasipanje zemlje i ozelenjavanje površina. Moram da kažem da nakon Sefkerina nastavljamo sa ovom akcijom u Opovu, Barandi i Sakulama, tako da očekujem da ćemo u naredna dva meseca izvršiti saniranje i deo rekultivacije postojećih divljih smetlišta“, izjavio je Tasić.

Projekat se finansira iz budžestkih sredstava Opštine Opovo, a projekte sprovode lokalne mesne zajednice.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije