AP Vojvodina: POKRAJINSKI BUDŽET BIĆE UMANJEN ZA 4,2 MILIJARDE EVRA

07/05/2020

POKRAJINSKI BUDŽET BIĆE UMANJEN ZA 4,2 MILIJARDE EVRA

NOVI SAD, 7. maja (Tanjug) – Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da je zbog epidemije korona virusa u protekla dva meseca pala privredna aktivnost u pokrajini i da je zato neophodno korigovati pokrajinski budžet, koji će biti umanjen za 4,2 milijarde dinara, odnosno 5,4 procenta.

                Mirović je, međutim, istakao da će pokrenuti investicioni projekti biti i nastavljeni, osim četiri projekta koja nisu počela ni do maja.

                Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, rekao je Mirović uoči zasedanja Skupštine Vojvodine.

                „To su četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe, dodao je predsednik Mirović i istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

                Najviše su umanjenja sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1,217 miliona dinara. Oni koji najviše troše, rekao je on, pretrpeće i korekcije.

                Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.    

                Mirović je zahvalio svim građanima AP Vojvodine na disciplini i odgovornosti što je, kako je rekao, dovelo do veoma dobrog rezultata u borbi protiv virusa kovid 19.

                “Zahvaljujući ponašanju građana i poštovanju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i radu svih zdravstvenih radnika, KCV, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i svih drugih regionalnih bolnica, Vojvodina je u ovoj epidemiološkoj krizi napravila veliki rezultat”, izjavio je predsednik Mirović.

                Do sada je testirano više od 17.000 osoba, od kojih je 787 bilo pozitivno.

                „Kada uporedite ove podatke sa podacima drugih pokrajina i regija koje imaju oko 2 miliona stanovnika, videćete naše rezultate“, rekao je Mirović.

                Prema njegovim rečima, i sistem socijalne zaštite u APV pokazao je veliku odgovornost i profesionalizam kako bi se sačuvali oni koji su bili najugroženiji u ovoj pandemiji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije