Recepti po preporuci kuhinje hotela „Stari Banat“: PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

28/04/2020

u OGLASI

PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju dodati sitno iseckan praziluk(50g), i sitno iseckane krake lignji, dinstati oko 3min.U tiganj dodati prethodno skuvani pirinač al Dente i dodati beli luk, so, biber i nastaviti sa dinstanje još 2min.

Lignje dobro prosušiti i napuniti ih pripremljenom smesom, zatvoriti ražnjićem. Na maslinovom ulju peći lignje sa obe strane. U  tiganj sa malo ulja dodati povrće, grilovati oko 4-5min da bude , začiniti i dodati origano.

Lignje preliti marinadom od belog luka i peršunovog lišća, servirati toplo uz povrće i belo vino sorte chianti.

Namirnice:

250g očišćenih lignji(malo krupnijih)

100g praziluka

150g pirinča

10g belog luka

100g paprike babure

100g tikvica

100g patlidžana

80g pečuraka

50g čeri paradajza

Svež peršunov lit

Maslinovo ulje

Origano

So

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije