PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM
Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju dodati sitno iseckan praziluk(50g), i sitno iseckane krake lignji, dinstati oko 3min.U tiganj dodati prethodno skuvani pirinač al Dente i dodati beli luk, so, biber i nastaviti sa dinstanje još 2min.
Lignje dobro prosušiti i napuniti ih pripremljenom smesom, zatvoriti ražnjićem. Na maslinovom ulju peći lignje sa obe strane. U tiganj sa malo ulja dodati povrće, grilovati oko 4-5min da bude , začiniti i dodati origano.
Lignje preliti marinadom od belog luka i peršunovog lišća, servirati toplo uz povrće i belo vino sorte chianti.
Namirnice:
250g očišćenih lignji(malo krupnijih)
100g praziluka
150g pirinča
10g belog luka
100g paprike babure
100g tikvica
100g patlidžana
80g pečuraka
50g čeri paradajza
Svež peršunov lit
Maslinovo ulje
Origano
So