Ratari i mehanizacija u polju: POLJOPRIVREDA FUNKCIONIŠE I TOKOM VANREDNOG STANJA (VIDEO)

04/04/2020

POLJOPRIVREDA FUNKCIONIŠE I TOKOM VANREDNOG STANJA

Opovo, 4. april 2020;

Vanredno stanje koje prati zabrana kretanja od 15 časova posle podne do 5 časova ujutru, kao i najnovija zabrana kretanja tokom vikenda, nije značajnije poremetila poljoprivrednike Opštine Opovo. Ažurnošću lokalne samouprave, a u saradnji sa organima Ministarstva unutrašnjih poslova, naši poljoprivrednici imaju dozvole da do 20 časova sprovode prolećne ratarske radove u polju.

Foto: Glas Opova

Reporteri Glasa Opova danas su obišli atare u Barandi i Sakulama gde su snimali ratare u poslu, a u anketi koju smo sproveli svi se slažu da je ovo odličan potez jer poljoprivredni radovi ne mogu da čekaju i da bi u suprotnom ostali bez ovogodišnjeg roda.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog kriznog štaba dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević obišli su nekoliko lokacija kako bi se uverili da se propisane mere i dozvole za poljoprivrednike poštuju.

Foto: Glas Opova

„Prevenstveno želim sa se zahvalim Policijskoj upravi Pančevo i Policijskoj stanici Opovo, koji su zaista imali sluha i ovu meru zajedno sa nama donela. Ono što je jako važno jeste da smo mi zajedničkim snagama uspeli da našim poljoprivrednicima da u subotu od 13 do 20 časova i nedelju od 5 do 20 časova omogućimo da primene agrotehničke mere na svojim poljoprivrednim površinama. Takođe, važno je da će lokalna samouprava Opštine Opovo, kao i kompletan krizni štab biti apsolutno na usluzi našim sugrađanima i u zavisnosti od epidemiološke situacije tako ćemo se i ponašati. Probleme koji se budu dešavali zbog mera vanrednosg stanja, prosto ćemo prilagođavati uslovima naše opštine“, poručio je Tasić.

Foto: Glas Opova

Da podsetimo, ratari u polje tokom perioda zabrane kretanja mogu ići isključivo sa poljoprivrednom mehanizacijom kako bi sprovodili prolećne radove.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije