Podela dezinfekcionog sredstva i zaštinih maski: DOBRO ORGANIZOVANA AKCIJA, GRAĐANI SE PRIDRŽAVALI PROPISANIH MERA (VIDEO)

31/03/2020

DOBRO ORGANIZOVANA AKCIJA, GRAĐANI SE PRIDRŽAVALI PROPISANIH MERA

Opovo, 31. mart 2020;

Kao što je najavljeno, danas u 10:00 časova otvoreni su punktovi u sve četiri mesne zajednice gde su građani mogli besplatno da dobiju dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske. Što se tiče dezinfekcionog sredstva, na raspolaganju je 4.000 litara natrijum hipohlorita koji je deljen po litru za svako domaćinstvo.

Punktove je po otvaranju obišao predsednik opštine dr Zoran tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem, i kako ističe, dezinfekcionih sredstava i maski ima dovoljno, a za naše najstarije građane i sve one koji iz opravdanih razloga ne mogu da dođu na preuzimanje, organizovaće se dostava na kućne adrese.

„Osnovna ideja ove akcije jeste da našim sugrađanima koliko – toliko u ovim teškim momentima omogućimo da nabave dezinfekciono sredstvo. Lokalna samouprava je sprovela javnu nabavku, nabavili smo dezinfekciona sredstva za sva četiri naseljena mesta. Količina oko 4.000 litara i besplatno se deli svim našim sugrađanima koji se budu pojavili između 10 i 13 časova i ova akcija će se nastaviti svakog narednog dana. U prvih sat vremena podelili smo 352 litre, što govori koliko je to bitno našim sugrađanima. Pored toga, lokalna samouprava je obezbedila i besplatene zaštitne maske i do sada smo podelili više od 3650 maski za sve naše sugrađane. Svi građani kojima treba maska mogu se obratiti na telefone svojih mesnih zajednica između 10 i 13 časova. Onog momenta kada se dezinfekciono sredstvo i maske budu potrošile nabaviće se nova količina i to će trajati sve dok traje vanredno stanje. Takođe, svakome ko se bude obratio našem kol centru i mesnim zajednicama, a ne može da dođe, naši volonteri će posle 13 časova dostaviti dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske“, poručio je Tasić.

Ono što je pohvalno jeste da su punktovi dobro organizovani, ne čeka se dugo, nema gužvi, a građani su veoma disciplinovani, nose zaštitnu opremu i održavaju propisano rastojanje. Zamenica predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Vesna Stanojev kaže da je akcija protekla u najboljem redu.

„Akcija protiče dobro, građani su obavešteni, dolaze, uzimaju po jedan litar po domaćinstvu, a ujedno se dele i maske. Svako od njih zna da treba da ima razmak od dva metra i u skladu sa tim se i ponašaju. Za sada nemamo nikakvih problema, a do sada smo u našoj mesnoj zajednici podelili oko 650 masaka“, izjavila je Stanojev.

Što se tiče građana, oni su se do sada snalazili na razne načine, neko lakše, neko teže, ali svi se slažu da je ovo dobar potez jer mogu na jednom mestu dobiti i dezinfekciono sredstvo i zaštitne maske, koji su još uvek deficitarni u prodaji.

Prvog dana punktove je obišlo nešto preko 800 građana i ovi punktovi će raditi svakog dana od 10 do 13 časova. Potrebno je da ponesetu svoju flašu zapremine od jednog litra u koju će vam dežurni volonteri sipati dezinfekciono sredstvo.

Telefoni na koje možete dobiti sva potrebna obaveštenja:

Mesna zajednica Opovo: 013/681-027; 063/1060-538

Mesna zajednica Baranda: 062/779-560; 064 6980018

Mesna zajednica Sefkerin: 013/2684-103; 064/4142550; 064/0505-303

Mesna zajednica Sakule: 063/175-5814; 069/185-9127

NATRIJUM – HIPOHLORIT se može koristiti za dezinfekciju podova, prostora i metalnih površina koje su najizloženije virusu. U pitanju je jedno od najefiksnijih sredstava sa mikrobiocidnim dejstvom, ali kako nadležni upozoravaju, upotreba mora biti izuzetno pažljiva. Koristite rukavice i nikako ne dirajte oči, nos i usta, a kod tretiranih površina sačekajte da se osuše.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije