Vlada preporučila isplatu penzije odjednom: ZA PENZIONERE JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ OD 4.000 DINARA

26/03/2020

ZA PENZIONERE JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ OD 4.000 DINARA

Beograd, 26. mart 2020;

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije