Opštinski štab za vanredne situacije: ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, BRZA HRANA SAMO NA ŠALTERIMA, PRODAVNICE DO 15 ČASOVA

22/03/2020

ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, BRZA HRANA SAMO NA ŠALTERIMA, PRODAVNICE DO 15 ČASOVA

Opovo, 22. mart 2020;

U okviru Odluke o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije Covid-19, Opštinski štab za vanredne situacije izdao je naredbu:

1. Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata  osim objekata brze hrane i objekata gde je uvedena šalterska prodaja hrane,  čije je radno vreme od 07,00 do 15,00 časova.

2. U objektima brze hrane, kao i objektima koji su uveli šaltersku prodaju hrane,   zabranjeno je zadržavanje lica u neposrednoj blizini objekata, kao i konzumacija hrane i pića u objektu, u bašti objekta ili u neposrednij blizini objekta.

To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu   hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom  objektu ili u bašti  objekta.

Ukoliko ugostitelj u objektu brze hrane želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam  objekat. Pri tome radnici u objektu brze hrane moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. 

3. Ograničava se radno vreme svih trgovinskih objekata do 15,00 časova, tako da najranije dnevno vreme početka delatnosti može biti 05,00 časova, a najkasniji završetak dnevne delatnosti je 15,00 časova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije