Od 4 do 7: PENZIONERI ISKORISTILI PRILIKU DA PROŠETAJU I DOKUPE NAMIRNICE (VIDEO)

22/03/2020

PENZIONERI ISKORISTILI PRILIKU DA PROŠETAJU I DOKUPE NAMIRNICE

Opovo, 22. mart 2020;

Nakon višednevne zabrane kretanja za lica starija od 65 godina, odnosno 70 u ruralnim sredinama, danas su posebno određene prodavnice u vremenskom intervalu od 4:00 do 7:00 časova radile samo za njih.

Na teritoriji Opštine Opovo ukupno 12 prodavnica je bilo otvoreno u četiri časa, asistirale su policijske patrole, dok su po dva volontera Crvenog krsta Opovo bila dežurna ispred svake prodavnice i uručivali maske i rukavice penzionerima koji su došli u kupovinu.

Kako su nam naši najstariji sugrađani rekli, inače se snabdevaju redovno, preko rođaka, komšija ili volontera, a ovu priliku su iskoristili da još nešto dokupe.

Predsednik opštine, a ujedno i komandant kriznog štaba dr Zoran tasić, obišao je jutros sve prodavnice gde je razgovarao sa volonterima, prodavcima i penzionerima, kako bi se uverio da sve funkcioniše.

„Jutros u nula četiri želeo sam lično da se uverim da su svi trgovinski objekti otvoreni po odluci Vlade Republike Srbije i od 14 predviđenih objekata na teritoriji naše opštine otvoreno je 12. Ono što je takođe jako važno, jeste da su volonteri Crvenog krsta ispred svakog objekta, da pomažu našim najstarijim sugrađanima, da dele zaštitnu opremu, maske i rukavice, i da im pomažu tokom nabavke.Moram da kažem da su naši najstariji sugrađani veoma disciplinovani, slušaju volontere i pridržavaju se preporučenih preporuka i mera“, izjavio je Tasić.

Ono što je primetno, gužvi nije bilo, a dobar broj penzionera iskoristio je priliku da nakon višednevne izolacije malo izađu iz kuća i prošetaju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije