Humanitarna akcija kroz društvenu odgovornost: POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE OPOVO

21/03/2020

POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE OPOVO

Opovo, 21. mart 2020;

Lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije Opštine Opovo pozvali su sve privredne subjekte naše opštine da se priključe akciji prikupljanja humanitarne pomoći za staračka domaćinstva I socijalno ugroženo stanovništvo. U prilogu objavljujemo kompletan tekst poziva:

Poštovani, povodom novonastale situacije koja je zadesila našu državu i čitav svet, pojave koronavirusa (Covid-19) i uvođenja vanrednog stanja Odlukom predsednika Republike i Uredbom Vlade Republike Srbije koja sa sobom nosi i niz drugih neophodnih mera ograničenja slobode kretanja i drugih prava, dužnost mi je i obaveza da Vas, društveno odgovorne privredne subjekte naše opštine, najpre obavestim o celokupnoj situaciji na nivou lokala i svim preduzetim merama.

Lokalna samouprava pristupila je vanrednoj situaciji sa najvišim stepenom odgovornosti, stavljeni su u pogon i na raspolaganje svi postojeći kapaciteti kako Doma zdravlja i područnih ambulanti, tako i Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, JP Mladost Opovo i inspekcijskih službi, tako i svih Udruženja građana na teritoriji opštine, sa naglaskom da svaka aktivnost i svaka mera se sprovodi u skladu sa uredbama Vlade Republike Srbije i nadzor Policijske stanice Opovo.

U skladu sa Zaključkom Opštinskog štaba za vanredne situacije, kancelarije mesnih zajednica formirale su mesne štabove i po proglašenju vanredne situacije pristupile analizi postojećeg stanja i sagledavanju mogućnosti i potreba celokupnog stanovništva na teritoriji svakog naselja.

Lokalna samouprava istog trenutka krenula je u rešavanje svih problema iz domena Zakona o lokalnoj samoupravi poštujući odredbe uredbe Vlade i u tom pogledu građani opštine Opovo spadaju u red najzbrinutijih građana naše države.

Međutim, problemi prevazilaze mogućnosti lokalne administracije, i potrebna nam je vaša pomoć.

U ime svih ugroženih kategorija stanovništva (starija i najugroženija kategorija stanovništva koja živi sama i nije sposobna da se sama o sebi stara, starija i najugroženija kategorija stanovništva koja ima zabranu kretanja i ostalo socijalno ugroženo stanovništvo čija se siuacija pogoršala prestankom funkcionisanja pojedinih privrednih delatnosti), molim da se pridružite akciji prikupljanja humanitarne pomoći. Svaka donacija u vidu prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu je dobro došla i biće donirana onima kojima je najpotrebnija.

Pozivam Vas da se, po ko zna koji put do sada, stavite na raspolaganje građanima naše opštine, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka pomoć je preko potrebna i dobrodošla.

Kontakt za prijavu:

dr Zoran Tasić, Komandant Štaba za vanredne situacije, tel.063 235 135

Ivana Vlah, Sekretar Štaba za vanredne situacije, tel.063 10 60 299

Е-mail: kabinet@opovo.org.rs

Građani opštine Opovo Vas trebaju
Predsednik opštine Opovo
dr Zoran Tasić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije