Opštinski štab za vanredne situacije: OBAVEŠTENJE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA

20/03/2020

OBAVEŠTENJE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA

Opovo, 20. mart 2020;

Obaveštavaju se građani opštine Opovo da je Ministarstvo privrede je dalo instrukciju privrednim subjektima u vezi sa postupkom za izdavanje dozvola za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova.

Ministarstvo privrede pozvalo je privredne subjekte koje imaju potrebu za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova do pet sati ujutru da popune табелу  koja se može preuzeti na linku https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/ i dostave je ministarstvu na adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs.

Zahtev se podnosi na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), elektronskim putem, a kompanije mogu preuzeti tabelu na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije (PKS).

Ukazujemo i da javna preduzeća i privredna društva koja obavljaju delatnost od opšteg interesa, a čiji je osnivač Republika Srbija, zahtev podnose preko Ministarstva privrede na adresu javna.preduzeca@privreda.gov.rs, dok oni čiji je osnivač lokalna samouprava zahtev podnose preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu na adresu lokalna.samouprava@mduls.gov.rs.

Ministarstvo privrede će upućivati zahteve MUP-u koji će davati saglasnost, a poslodavac je dužan da svakom zaposlenom koji se nalazi na spisku izda radni nalog za svaki pojedinačni izlazak, u periodu od 20 do 05 časova.

Upozoravamo da su svi zakonski zastupnici i preduzetnici lično, materijalno i krivično odgovorni za tačnost dostavljenih spiskova.

Napominjemo i da će pripadnici MUP-a, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, proveravati i legitimisati zaposlene sa spiska. Oni za koje se utvrdi da nisu stvarno zaposleni u privrednom subjektu i da nisu na radnom zadatku, odnosno da ne poseduju odgovarajući radni nalog, biće sankcionisani.

Zastupnici i preduzetnici se obavezuju da zaposlenima koji su od nadležnog organa dobili saglasnost za kretanje izdaju radni nalog ili drugi odgovarajući dokument iz koga će se utvrditi datum rada i priroda posla, kako bi se izbegle, odnosno unapred otklonile, moguće nejasnoće i nesporazumi.

Vlada Srbije je u cilju suzbijanja širenja virusa COVID -19 donela odluku o zabrani kretanja svih građana od 20 časova do 05 sati ujutru.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije