Upis u srednje škole: OKONČANO POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA, REZULTATI DANAS

20/06/2014

OKONČANO POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA, REZULTATI DANAS
DSCN0995 DSCN1000 DSCN1004Opovo, 20. jun 2014;
U periodu od 16 – 18. juna održano je polaganje završnog ispita koji se sastojiao od 3 testa : srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa. Polaganje je realizovano u fiskulturnoj sali škole u Opovu. Učenicima iz Sakula, Barande i Sefkerina je obezbeđen besplatan prevoz opštinskim autobusom.

Polaganje je započeto kvalifikacionim testom iz srpskog jezika 16. juna. Narednog dana učenici su polagali test iz matematike, a poslednjeg, trećeg dana usledio je kombinovani test, čiji sadržaj su činila pitanja iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Po završetku svakog od ovih testova na oglasnim tablama je istaknut ključ sa rešenjima. Preliminarni rezultati biće objavljeni danas, najkasnije do 20 časova na oglasnim tablama. U subotu, 21. juna u prostorijama matične škole u Opovu Komisija za žalbe će razmatrati prigovore učenika i roditelja na eventualne propuste u pregledanju i bodovanju testova.

Po dosadašnjim podacima, prosečan broj tačno urađenih zadataka iz srpskog jezika  je 8,5. Prosečan broj  tačno urađenih zadataka iz matematike takođe iznosi 8,5 u odnosu na mogućih 20 zadataka koliko sadrže ovi testovi. Prosečan broj tačno urađenih zadataka iz kombinovanog testa  iznosi 10,4, što u zbiru prosečno iznosi 27,3 zadataka po učeniku ( od maksimalno 60 ). Tačan broj bodova sa kojim će učenici konkurisati za upis dobiće se množenjem broja tačno urađenih zadataka sa određenim koeficijentom ( za srpski jezik i matematiku koeficijent iznosi 0.8, a za kombinovani test iznosi 0.4 ).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije