Ministartvo zdravlja: UKUPNO 57 POTVRĐENIH SLUČAJEVA COVID 19, PRODUŽEN ROK eRECEPATA

16/03/2020

UKUPNO 57 POTVRĐENIH SLUČAJEVA COVID 19, PRODUŽEN ROK eRECEPATA

Beograd, 16. mart 2020;

INFORMACIJE O NOVOM KORONA 16.03. U 18 ČASOVA: U Republici Srbiji je do 18 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 57 potvrđenih slučajeva COVID 19.

PRODUŽEN ROK ZA VAŽENJE eRECEPATA ZA TRI MESECA: Ministarstvo zdravlja apeluje na starije sugrađane da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije, da ne izlaze iz svojih domova, i da tako zaštite svoje zdravlje.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je danas da će kao jedna od mera Vlade u cilju kontrole širenja Kovid-19 u Republici Srbiji, rok važenja elektronskih recepata biti produžen za tri meseca, odnosno da će se elektronski recepti i terapije koristiti za najviše devet meseci, računajući od poslednjeg propisivanja leka, umesto 6 meseci koliko je to bilo do sada.

OTVORENE TELEFONSKE LINIJE U CILJU OČUVANJA MENTALNOG ZDRAVLJA U USLOVIMA EPIDEMIJE: Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da su u cilju smanjenje stope anskioznosti i depresije u uslovima socijalne izolacije, kao i destigmatizacije u vezi sa sa virusom COVID-19, otvorene Nacionalne telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške svim građanima kojima je potrebna.

Telefon za psihosocijalnu pomoć građanima su: 0800 309 309

kao i posebni telefoni Instituta za mentalno zdravlje:

063 7298260 (za mlade i roditelje dece do 18 godina)

063 1751150 ( za osobe starije od 18 godina)

Putem navedenih brojeva telefona stručna lica će savetodavnim radom sa svim zainteresovanim licima (osobama u izolaciji i karantinu, porodicama zaraženih osoba, zdravstvenim radnicima i saradnicima) i pružanjem podrške kao i adekvatnih informacija o načinima prevazilaženja stresa i anksizonosti doprineti očuvanja mentalnog zdravlja u uslovima epidemije i vanrednog stanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije