Predsednik Vučić proglasio vanredno stanje: OD SUTRA ZATVORENI VRTIĆI, ŠKOLE, FAKULTETI…

15/03/2020

OD SUTRA ZATVORENI VRTIĆI, ŠKOLE, FAKULTETI…

Opovo, 15. mart 2020;

Na osnovu Ustava Republike Srbije predsednik države Aleksandar Vučić je obavestio javnost da je doneta odluka o proglašenju vanrednog stanja, koje stupa na snagu odmah.

Zatvaraju se vrtići, škole i fakulteti, zatvaraju se granice za strane državljane i uvodi se karantin. Nastava će se odvijati preko posebnih tv program, svi koji mogu da rade od kuće neće ići na posao, dok će u proizvodnim delatnostima, kao i preduzećima i ustanovama gde se mora dolaziti na posao, biti pojačana zaštita. O ostalim merama javnost će biti uskoro obaveštena.  

Vučić je apelovao na disciplinu i poštovanje mera, i poručio da lica starija od 65 godina moraju ostati u svojim kućama.

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava zbog opasnosti od koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Na sednici je takođe donet zaključak kojim se prag za zabranu javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama snižava sa 100 ljudi, koliko je prethodno bilo određeno, na 50 osoba.

U Republici Srbiji je do 18 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja, do 18 časova, testirani su uzorci 15 osoba od kojih je 2 uzorka bilo pozitivno. Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije