Uređenje parka u Sefkerinu: BEHATON PLOČE NA PEŠAČKIM STAZAMA (VIDEO)

20/02/2020

BEHATON PLOČE NA PEŠAČKIM STAZAMA

Sefkerin, 20. februar 2020;

Nakon Sakula i Opova, i Sefkerin dobija pešačke staze sa behaton pločama. Park u Sefkerinu dobija novi izgled i po završetku radova biće lepo mesto za odmor i zabavu. Konkretno, popločava se 180 kvadratnih metara pešačkih staza između zdravstvene ambulante i zgrade doma kulture, kao i prostor oko spomenika palim rodoljubima.

Građani koje smo zatekli u parku zadovoljni su ovim projektom a imaju i neke sugestije u vezi budućeg uređenja parka, a to je pre svega uređenje zelenih površina, po mogućstvu engleskom travom.

Radove su obišli predstavnici lokalne samouprave i Mesne zajednice Sefkerin i upoznali se sa realizacijom projekta. Pored ovih radova predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje i nastavak asfaltiranja ulica u Sefkerinu.

„Trudimo se da dobre vremenske uslove iskoristimo, radimo u sva četiri opštinska mesta, ovde u Sefkerinu radimo na pešačkim stazama u centralnoj zoni i uređenju kompletnog mobilijara. Prethodno smo na zahtev građana uradili volijeru, sada ćemo uraditi deo pešačkih staza u parku, a do kraja maja očekujem da ćemo završiti većinu staza, Uskoro krećemo sa realizacijom asfaltiranja ulica koje do sada nismo uradili, konkretno govorim o Partizanskoj ulici, zatim dela ulice Damjanov Milana i Radeta Ilkića i očekujem da te najduže poprečne ulice završimo.“, rekao je Tasić.

Predsednik opštine ističe značaj razgovora i konsultacija sa građanima, jer je većina projekata pokrenuta na taj način.

„Ovim radovima koje trenutno izvodimo u sva četiri naseljena mesta želimo da pokažemo da su nam važni predlozi građana, jer skoro sve projekte koje smo realizovali uradili smo na predlog građana kroz „Otvorena vrata“ ili u neposrednom kontaktu naših funkcionera koji su na terenu. Očekujem da će ovakvim uređenjem centralne zone Sefkerina, kao i asfaltiranjem ulica koje do sada nismo uradili, građanima ovog mesta omogućiti bolji i lepši život“, poručio je Tasić.

Izvođač radova je Javno preduzeće „Mladost“ Opovo sa podizvođačem firmom Grass, a kako je najavljeno, nakon završetka radova Mesna zajednica Sefkerin organizovaće akcije uređenja prostora oko staza i zelenih površina.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije