Humanitarni koncert: OD PRODATIH ULAZNICA I SUVENIRA PRIKUPLJENO 19,700 DINARA

14/06/2014

OD PRODATIH ULAZNICA I SUVENIRA PRIKUPLJENO 19,700 DINARA
30398 30406 30410 30418Opovo, 13. jun 2014;
Povodom nedavne vanredne situacije zbog poplava koje su zadesile našu zemlju, u Opovu je organizovana još jedna humanitarna akcija.  Kulturno umetničko društvo SM Čigra uz asistenciju Aktiva žena Opovo, priredila je veliki koncert u svečanoj sali OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu.
Pre početka koncerta članice Aktiva žena Opovo postavile su u holu škole prodajnu izložbu. Novac od prodatih suvenira, kao i ulaznica za koncert namenjen je Vladinom fondu za otklanjanje posledica od poplava.
Na koncertu su nastupili najmlađi članovi društva – pačići sa igrama iz Banata, zatim veterani koji su igrali vlaške igre, Šumadiju i Oro se vije, omladinski ansambl je odigrao takođe igre iz Banata, bunjevačke igre i igre iz Pirota, dok su se veterani iz Pančeva predstavili gradskim igrama.
Specijalni gost je bio mladi gitarista iz Barande Stefan Poštin, koji je odsvirao dve kompozicije Rolanda Diensa – Saudade i Foko, a pored njega, između folklornih nastupa, naša književnica iz Barande Nada Kljajić publici je predstavila svoju poeziju. Od prodatih ulaznica prikupljeno je 11.700, a od prodatih suvenira 8.500 dinara.

 

Tekst i foto: Čeda Vučković

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije