Opštinska uprava Opovo- Inspekcija za zaštitu životne sredine: TRETIRANJE ODRASLIH FORMI KOMARACA SA ZEMLJE

13/06/2014

TRETIRANJE ODRASLIH FORMI KOMARACA SA ZEMLJE
DSCN5739Opovo, 12.06.2014. godine
Kao što je i najavljeno za četvrtak, 12. juni, u periodu od 19,30 do 21 h sproveden je postupak zemaljskog tretiranja odraslih formi komaraca u okviru ugovorenog suzbijanja komaraca sa izvođačem „Aerosistem“ d. o.o. Smederevo koji podrazumeva avionski i zemaljski tretman.
Akcija sa zemlje izvedena je uobičajenom obaveznom opremom „Igebom“ postupkom hladnog zaprašivanja. Korišćen je insekticid Aqua K-othrine u odnosu 5 litara/45 litra vode za površinu od 40 ha.
DSCN5741Tretirane površine su park u Opovu, bedem, sportski centar, Gajger, centar, periferne , kao i sve ostale ulice, uz nadzor opštinskog inspektora za zaštitu životne sredine i zapisničku konstataciju činjeničnog stanja.
Tretman iz aviona sproveden u subotu 7. juna na površini od 1 500 ha, u svim naseljenim mestima opštine Opovo, nije dao zadovoljavajuću efikasnost, pa je uz usmene i pismene prijave građana izvođač radova o tome obavešten dva dana po izvođenju tretmana , od strane nadležnog inspektora. Izvođač usluge bi trebalo da u toku sledeće nedelje ponovi avionski tretman.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije