Udruženje građana „Siguran život“: ZAVRŠNA KONFERENCIJU PROJEKTA „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“ (VIDEO)

18/12/2019

ZAVRŠNA KONFERENCIJU PROJEKTA „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“

Opovo, 17. Decembar 2019
Udruženje Siguran život i partneri na projektu – UPIK Opovo, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata, Pančevo, S.H.U.P.I.K. „PARAKVAD VŠ“, Vršac i Udruženje paraplegičara Banata, Zrenjanin, održali su u Opovu završnu konferenciju projekta „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ („Achieving human rights for social inclusion and equal opportunities to regain dignity of persons with disabilities”) koji finansira Evropska unija u okviru programa EIDHR a sufinansira Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Učesnike skupa je pozdravio predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić, koji je istakao da svi možemo puno toga naučiti od ovih ljudi, a da će UPIK Opovo od strane lokalne samouprave uvek moći da računa na partnerstvo ili podršku u realizaciji svojih projekata.

Prisutne je pozdravio i zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev, koji je poručio da što više apliciraju na konkursima Pokrajinske Vlade i na taj način obezbede deo sredstava za edukaciju i egzistenciju svojih organizacija.

Pored Tasića i Stanisavljeva u ime republičkog i pokrajinskog saveza paraplegičara i kvadriplegičara govorili su Mihajlo Pajević i Stevan Lukovnjak koji su istakli da je potrebno uložiti još napora i sredstava kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati ovog projekta koji je trajao 12. meseci i implementiran je u četiri banatske opštine

Rezultati ostvareni zahvaljujući projektu:
– Osnivanje Kancelarije za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu i Panevu, incijative su dogovorene tokom javnih debata u ova dva grada.

– Formiranje Radne grupe za pristupačnost u okviru Grada Vršca u kojoj bi, među ostalima, bili predstavnici lokalnog udruzenja (PARAKVAD VŠ) i Odeljenja za urbanizam grada Vršca .

– Izrada i donosenje lokalne Strategije socijalne zastite i Lokalnog akcionog plana za ovu oblast, a dogovoreno je tokom javne debate.

– Pripremljen je zahtev za pokretanje socijalne usluge personalnog asistenta u Zrenjaninu kao i za postavljanje rampi na ulazima u javne zgrade…

U okviru projekta snimljen je i emitovan promo film na tri regionalne televizije 3. decembra na medjunarodni Dan osoba sa invaliditetom


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije