Povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom: PROJEKAT „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“ U ZAVRŠNOJ FAZI (VIDEO)

03/12/2019

PROJEKAT „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“ U ZAVRŠNOJ FAZI

Projekat „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ koji finansira Evropska unija u okviru EIDHR programa, sufinansira Autonomna Pokrajina Vojvodina, a sprovodi udruženje „Siguran život“ iz Opova ušao je u poslednji mesec implementacije.

Javna debata u Vršcu

Projekat se realizuje u partnerstvu sa lokalnim organizacijama civilnog društva posvećenim unapređenju prava osoba sa invaliditetom: UPIK Opovo (Baranda); Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata, Pančevo; S.H.U.P.I.K. „PARAKVAD VŠ“, Vršac i Udruženjem paraplegičara Banata, Zrenjanin. Tokom projekta sprovedene su raznovrsne aktivnosti, koje će biti kompletirane do 20. decembra 2019. do kada traje projekat.

Javna debata u Pančevu

Projektne aktivnosti su bile usmerene na podršku udruženjima osoba sa invaliditetom i pojedincima kako bi se kroz trajna rešenja i uspostavljene mehanizme osigurao lakši pristup društvenom okruženju, podstaklo razumevanje i tolerancija među stanovništvom i time osiguralo održivo ostvarivanje ljudskih prava projektne ciljne grupe.

UPIK Opovo, renoviranje dvorišta
Nova teretana u prostorijama u Barandi

Između ostalog, realizovane su posete osnovnim i srednjim školama u projektnim gradovima, javne debate sa građanima i predstavnicima lokalnih vlasti i institucija, publikovana je višejezična brošura sa najčešćim pitanjima i dilemama OSI (na engleskom, srpskom i manjinskim jezicima) i podnete su incijative za unapređenje položaja ove ranjive grupe u lokalnim sredinama. U okviru prostorija UPIK Opovo u Barandi postavljena je prilagođena mini-teretana i adaptirano dvorište.

Kao jedan od značajnih rezultata projekta urađen je promo-dokumentarni film u produkciji U.G. Glas Opova koji, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom možete pogledati na YouTube kanalu Glas Opova , a biće danas emitovan na televizijama u Vršcu, Zrenjaninu i Pančevu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije