Regionalna olimpijada trećeg doba: SUSRET JUŽNOBANATSKIH PENZIONERA U OPOVU (VIDEO)

16/10/2019

Opovo, 16. oktobar 2019;

U organizaciji Opštinskog udruženja penzionera u Opovu je održana regionalna Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba na kojoj je učestvovalo osam udruženja i 120 takmičara iz celog južnobanatskog okruga.

Pored druženja, doručka i ručka u Hotelu „Stari Banat“ južnobanatski penzioneri su se takmičili u četiri sportske discipline: šah, fudbal –  šutiranje na male goliće, košarka – izvođenje slobodnih bacanja i pikado. Osim takmičenja u šahu, koje je održano u maloj sali Hotela „Stari Banat“, ostala takmičenja su održana na terenima sportsko – rekreativnog centra. Lepo vreme je poslužilo takmičare i goste, tako da su mnogi od njih slobodne trenutke iskoristili za šetnju i bolje upoznavanje Opova.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić bio je domaćin sastanka svih predsednika gradskih i opštinskih udruženja penzionera južnog Banata, na kome su učestvovali i predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić i predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić.

Predsednik Udruženja penzionera Opštine Opovo Žika Nestorović smatra da je organizacija manifestacije bila odlična i posebno istakao da je naša opština posle dugo vremena organizator regionalne Olimpijade trećeg doba.

„Odlično je bilo i posle dugo vremena naše Udruženje je organizator regionalnog okupljanja penzionera. Pokazali smo se kao dobri domaćini, okupili smo svih osam udruženja južnog Banata, družili smo se i proveli jedan lep dan“, izjavio je Nestorović.

Predsednik nacionalnog saveza penzionera Andreja Savić ističe dobar primer saradnje lokalne samouprave i lokalnog udruženja penzionera.

„Iskoristili smo priliku da obavimo i sastanak sa svim predsednicima opštinskih udruženja penzionera okruga, kao i sa čelnim ljudima Opštine Opovo. Moji utisci su pozitivni jer iako je reč o najmanjoj opštini u okrugu, ona je sa stanovišta republičke organizacije vrlo interesantna jer je ogledni primer kako ta saradnja između lokalne samouprave i udruženja penzionera treba da izgleda. Nažalost u Srbiji imamo mali broj primera ovako dobre saradnje na lokalnom nivou, pa je i naša poseta bila motivisana tim povodom i da na neki način odamo priznanje našim dragim domaćinima“, poručio je Savić.

I predsednik pokrajisnkog saveza penzionera Milan Nenadić pohvalno govori o brizi lokalne samouprave prema svom najstarijem građanstvu.

„Ponećemo najlepše utiske iz Opova, bilo je veoma lepo, penzioneri su se lepo družili, obogaćuju svoj društveni život, a posebno mi je drago da naši penzioneri iz Opova preko svog udruženja odlično sarađuju sa lokalnom samoupravom, koja im značajno pomaže u njihovom kvalitetnom životu. Na tome se i mi ispred Saveza penzionera Vojvodine zahvaljujemo i želeli bi da tako bude u svim opštinama“, rekao je Nenadić.

Što se tiče takmičarskog dela manifestacije najuspešniji u ukupnom bodovanju bili su penzioneri iz Kovačice sa 80 osvojenih bodova. Opovčani su bili najbolji u šahu, a srebrnu medalju su osvojili u fudbalu.

Manifestacija je finansirana sredstvima Udruženja penzionera Opštine Opovo i projektnim sufinansiranjem lokalne samouprave na konkursima namenjenim udruženjima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije