Industrijska zona Sakule: IZGRADNJA PRISTUPNOG PUTA I PROŠIRENJE KAPACITETA FONDI EKSPORT (VIDEO)

26/08/2019

IZGRADNJA PRISTUPNOG PUTA I PROŠIRENJE KAPACITETA FONDI EKSPORT

Sakule, 23. avgust 2019;

U okviru uređenja industrijske zone i privredne strategije lokalne samouprave, startovali su radovi na izgradnji pristupnog puta. Zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, predsednik opštine dr Zoran Tasić se susreo sa Aleksandrom Adžemovićem, vlasnikom firme Fondi Eksport, koja uskoro proširuje svoje kapacitete u industrijskog zoni što će rezultirati otvaranjem novih radnih mesta.

Tasić podseća da je izgradnja pristupnog puta deo dogovora sa investitorom koji je pre tri godine uložio sredstva i izgradio fabriku u Sakulama, a proširenje kapaciteta ocenjuje kao plod dobre saradnje, dok za ulaganja u ovakve zone smatra da je najbolji način da se privuku investitori.

„Kao što smo i obećali našem strateškom partneru, firmi Fondi Eksport, da ćemo u naredne tri godine od momenta izgradnje fabrike izgraditi put, evo to se sad radi. Ono što je Fondi Eksport uradio i što je nama jako važno jeste da su kupili još 70 ari u industrijskoj zoni s namerom da proširuju svoje kapacitete, a to podrazumeva još oko 30 novih radnih mesta što će i za Sakule i za našu opštinu puno značiti. Jako je važno da se i ljudima koji se ne bave poljoprivredom omogućimo da zasnuju radni odnos i to je jedan od strateških ciljeva naše lokalne samouprave“, izjavio je predsednik opštine.

Vlasnik Fondi Eksporta Aleksandar Adžemović je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom i nada se privrednom preporodu kada je ovaj kraj u pitanju.

„Zadovoljan sam novom saobraćajnicom, dogovor je ispunjen na obostrano zadovoljstvo i drago mi je što predsednik opštine kao i ja veruje u dogovorenu „reč“. Ovde sada prolazi veliki broj kamiona koji voze robu za Francusku, Španiju, Italiju i Grčku i bili bi greota da izlaze blatnjavi na put. Ostalo je još da se uradi struja i verujem da će to biti završeno ako ne ove onda sledeće godine. Mi smo strpljivi, imamo nameru dugo da ostanemo ovde. Što se tiče lokalne samouprave problema nemamo, nismo puno tražili ali sve ono što smo tražili sve nam je ispunjeno. Predsednik opštine je vredan čovek koji se bori u uslovima u kojima živimo svi zajedno ali se nadamo da će biti bolje i mi treba da trasiramo i ostavimo bolje uslove za našu omladinu. Voleo bih i da se sakulski paori pored ratrskih kultura više se bave voćarstvom i da ovde nikne jedna velelpna fabrika za proizvodnju gotovih gajbica za voće, naravno i povrće, tako da bi smo svi zajedno imali puno koristi“, poručio je Adžemović.

U prvoj fazi urađeni su pripremni radovi na čišćenju, trasiranju i nasipanju puta, a zatim sledi postavljanje asfaltnog zastora, a naredni projekat vezan za industrijsku zonu je izgradnja trafo-stanice čime bi se industrijskoj zoni obezbedilo kvalitetno napajanje električnom energijom ali i ovom delu Sakula.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije