Asfaltiranju deonice Sakule – Baranda: KOLOVOZ ŠIRINE ŠEST METARA, RADI SE KOMPLETAN PUTNI POJAS SA BANKINAMA I KANALIMA (VIDEO)

04/07/2019

KOLOVOZ ŠIRINE ŠEST METARA, RADI SE KOMPLETAN PUTNI POJAS SA BANKINAMA I KANALIMA

Sakule, 4. jul 2019;

Od danas put Baranda – Sakule potpuno je zatvoren za saobraćaj jer je na ovoj deonici startovalo asfaltiranje završnog sloja u punom obimu kolovoza, tako da će putnička vozila i kamioni morati da koriste zaobilaznicu preko Čente i Farkaždina, dok se poljoprivrednicima koji idu na svoje njive preporučuju alternativni pravci atarskim putevima.

Asfaltiranje je krenulo od Sakula i na lokacijama se nalaze radne mašine firme Štrbag koja izvodi radove. Pomalo dežavi situacija od prošle godine, ista firma i obim radova, samo što je druga lokacija i saobraćajnica u pitanju.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Žika Nestorović, zajedno sa direktorom komunalnog preduzeća Draganom Živkovićem i rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo Slavkom Mančevim, obišao je radove i razgovarao sa nadležnima na gradilištu. Tasić je u izjavi za medije istakao privredni, ekonomski i turistički značaj ovog projekta, kako za samo Sakule, tako i za celu opštinu.

„Radi se kompletna rekonstrukcija asfaltnog zastora između Barande i Sakula, kroz celo naseljeno mesto Sakule do Idvorske raskrsnice, ukupne dužine 13,5 km i ono što je jako važno da je vrednost ove investicije 280 miliona i finansira se iz budžeta Republike Srbije. Konkretno, investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Ono što je takođe jako važna jeste činjenica da je 280 miliona realan prihod lokalne samouprave što dovoljno govori o strateškoj važnosti ovog puta za Opštinu Opovo“ istakao je Tasić.

Predsednik opštine je ukazao da je Sakule najudaljenije mesto od administrativnog centra opštine, više od 15 kilometara i da je put od Barande do Sakula bio u potpuno ruiniranom stanju. Rehabilitacijom ovog puta dobiće se jedna kvalitetna saobraćajnica koja će imati privrednog značaja za Sakule, usloviti razvijanje industrijske zone u ovom mestu, a Tasić posebno ističe mogućnost da Sakule zbog svojih potencijala dobije i izuzetno važno mesto na turističkoj mapi Vojvodine i Srbije.  

Kao što je ranije predstavljanjem projekta najavljeno, kolovoz koji se trenutno asfaltira ima širinu šest metara, preziznije šest metara i 18 centimetara, a radiće se i urediti kompletan putni pojas saobraćajnice.

„Pored toga što radimo kompletnu zamenu asfaltnog zastora, radimo i na kompletnom uređenju putnog pojasa, koji podrazumeva iskop kanala i ono što je bilo problematično u prethodnom periodu, a što je stvaralo velike probleme kod održavanja ovog puta, kad govorimo o snegu i kiši, radimo 15 otresišta, koja su takođe jako važna za poljoprivrednike. Što se tiče zimskih uslova, radimo kompletan projekat utvrđivanja uzroka šta je to što uzrokuje stvaranje smetova u zimskim uslovima i ono što će biti naš predlog i ono što je naša ideja, jeste da se u toku zimskog perioda postave snegobrani koji će onemogućiti da dođe do zavejavanja ovog puta”, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Zajedno sa radovima na asfaltiranju u Sefkerinu, parking prostora i rekonstrukcije vodovodne mreže u Opovu i kompletne izgradnje novog puta Baranda – Sakule – Idvor, Opština Opovo je trenutno najveće gradilište u južnom Banatu. A kako je poručio predsednik Opštine Opovo, uz malo strpljenja i vremena, naša opština će uskoro imati kvalitetnu i funkcionalnu mrežu saobraćajne infrastrukture koje će nas povezivati i na regionalnom i na pokrajinskom nivou.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

OPOVO, 8. mart 2024 - Povodom Međunarodnog dana žena, predsednik opštine Miloš Markov uputio je čestitku svim ženama Opštine Opovo. Kao i prethodnih godina, u maloj sali Kulturnog centra Opovo, Markov je sa svojim saradnicima priredio prijem za radnice Opštinske...

najnovije

najčitanije