SECPA saopštenje: OTKAZUJU SE AKCIJE SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

14/06/2019

OTKAZUJU SE AKCIJE SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Opovo, 14. jun 2019;

Obaveštavamo Vas da smo prinuđeni da otkažemo akcije sakupljanja ambalažnog  otpada od sredstva za zaštitu bilja najavljene za period 17-20.6.2019. god. u regionu koji pokriva PSS Pančevo, a zbog nedostatka kapaciteta za skladištenje i tretman ambalažnog otpada u čitavoj Srbiji, koje je u ovom trenutku dovelo do toga da ni jedan operater u zemlji ne može da preuzme i zbrine ovaj otpad.

Udruženje proizvođača sredstava za zaštitu bilja u Srbiju-SECPA je, zajedno sa svojim članicama, učinilo sve što je bilo u našem domenu da se akcije koje organizujemo već nekoliko godina, ponove i ove godine, te da poljoprivrednicima pružimo mogućnost da predaju ambalažni otpad na zbrinjavanje od strane ovlašćenih operatera, a o trošku proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja. Međutim, i pored svih naših napora u tom smislu, postoje i drugi neophodni akteri u lancu zbrinjavanja ambalažnog otpada u Srbiji kod kojih trenutno ne postoje raspoloživi operativni kapaciteti za skladištenje i tretman ambalažnog otpada. Stoga smo prinuđeni da navedene akcije otkažemo i odložimo ih do stvaranja operativnih uslova za zbrinjavanje ambalažnog otpada.

Verujemo da će operateri za upravljanje otpadom u saradnji sa nadležnim organima uskoro iznaći rešenje za novonastalu situaciju i omogućiti dalje sakupljanje i zbrinjavanje ovakvog ambalažnog otpada u Srbiji.

Molimo poljoprivrednike, poljoprivredne stručne službe, lokalne samouprave i sve druge zainteresovane strane koje su u lokalnim zajednicama nastojale da doprinesu promovisanju i organizovanju ovih akcija, za razumevanje za novonastalu situaciju i strpljenje do trenutka kada će se ponovo steći uslovi da se otpadna ambalaža od sredstava za zaštitu bilja preuzime od strane ovlašćenih operatera i zbrine na adekvatan način. O daljim dešavanjima i aktivnostima blagovremeno ćemo Vas obaveštavati.

Hvala na razumevanju!

S poštovanjem, Udruženje SECPA

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije