Mlađe pionirke Agros Basketa osvojile prvenstvo KSB: ZLATO OKO VRATA ZA ŠAMPIONKE IZ OPOVA

10/06/2019

u SPORT

ZLATO OKO VRATA ZA ŠAMPIONKE IZ OPOVA

Opovo, 10. jun 2019;

VIZURA (Zemun) – AGROS BASKET (Opovo) 33:54; Trećom pobedom i sa maksimalnim učinkom na finalnom turniru (Final Four) Prvenstva Košarkaškog saveza Baeograd, mlađe pionirke Agros Basketa  potvrdile su ovogodišnju dominaciju u svom godištu (U13).

Šampionke iz Opova su bile prve u svojoj grupi 1 prvog stepena takmičenja, u dvomeču četvrtfinala baraža „počistile“ su Vizuru 2 i plasirale se na finalni turnir među četiri najbolje ekipe. Sve utakmice su odigrane u Sportskom centru „Rakovica“, a od petka do nedelje (7 – 9. jun) padali su redom Ras, Crvena Zvezda Kombank i Vizura, a naša Ana Jovanov proglašena je za MVP finalnog turnira.

Naše košarkašice koje vodi trener i nekadašnji košarkaš Opova 99 Bogdan Ristić zaslužili su zlatne medalje i pobednički pehar koji će krasiti vitrine Košarkaškog kluba „Agros Basket“.

„Ekipu sam selektovao pre četiri godine od devojčica iz Opova, Barande i Sakula sa ciljem da budemo konkurentni kvalitetnim i velikim klubovima iz Beograda. Devojčice su velikim radom i zalaganjem pokazale klasu na ovom turniru i zasluženo osvojile prvenstvo. Ovo je zaista sjajna generacija jer ima četiri regionalna i dva savezna reprezentativca“, izjavio je po povratku u Opovo trener Bogdan Ristić.

Inače, stručni štab KK Agros Basket se zahvaljuje na konstantnoj podršci, pre svega svom generalnom sponzoru firmi Agros doo Opovo (Hotel „Stari Banat“) bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće , zatim Opštini Opovo, Sportskom savezu Opštine Opovo, kao i medijskim sponzorima Glasu Opova.

Za KK Agros Basket nastupale su: Kristina Novakov, Ana Jovanov, Jana Milenković, Isidora Ninkov, Ivona Jakimov, Andrea Simić, Teodora Šaran, Isisdora Blagojević, Iva Rackov, Tatjana veljanovski, Leontina Lekić, Ana Vlah, a tokom prvenstva igrale su još i Zvezdana Giošev, Majda Čačija, Iva Markov i Andrea Humbal.

Redakcija Glas Opova čestita klubu i našim mladim košarkašicama na ovom prelepom sportskom uspehu!

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije