Teško vreme za velike ljude: NAŠI HEROJI IZ BARANDE

23/05/2014

NAŠI HEROJI IZ BARANDE
Baranda, 23. maj 2014;
Da se razumemo. U ovoj nesreći svi su heroji. Svi oni koji su na bilo koji način pomogli. Neko je bio na prvoj liniji i svojim radom pomagao u sprečavanju ili saniranju od poplava, neko je uplatio novac, neko je doneo hranu i vodu, neko je dao više, neko manje, ali svako koliko može, pa čak i preko toga. Niko se nije busao u grudi i tražio priznanja.

Šestorica Baranđana su bila na „prvoj liniji“, a da o tome gotovo niko nije ništa znao. Ni sada se o tome ne bi ništa čulo da ovaj podatak nismo posredno saznali. Šestorica drugara iz Lovačkog društva „Šnjep“ Baranda samoinicijativno su se u subotu, 17. maja, zaputili u poplavljeni Obrenovac. Krenuli su Baranđani sa dva terenska automobila Opštinskog lovačkog udruženja i dva velika čamca. U Obrenovac su stigli oko podneva gde su se pridružili spasilačkim timovima. Sa svojim čamcima u sadejstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vojskom Srbije, ovi ljudi su izvlačili Obrenovčane na sigurno. Kada su tokom noći akciju spasavanja u potpunosti preuzele državne službe, naši Baranđani su se povukli i u nedelju ujutro stigli kući.

Svakako, gest vredan da pomenemo i njihova imena: Aleksandar Veselinov, Saša Vlah, Dragan Novakov, Zlatoja Vaić, Dejan Smiljanić i Aleksandar Đurišić. Bravo momci!

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije