Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad 12. kolo: TEMPO I OMLADINAC BEZ BODOVA OVOG VIKENDA

01/04/2019

u SPORT

TEMPO I OMLADINAC BEZ BODOVA OVOG VIKENDA

Sefkerin/Opovo, 1. april 2019;

Vikend bez bodova za oba naša kluba u 12. kolu Druge južnobanatske lige zapad – grupa Sever. Sefkerinci su bili blizu iznenađenja u Glogonju ali su čudnim sudijskim odlukama ostali bez bodova, dok je Omladinac ubedljivo poražen u Opovu.

GLOGONJ – TEMPO (Sefkerin) 2:1 (0:0); Preokret i čudne sudijske odluke obeležili su komšijski derbi u Glogonju. Krenulo je tvrdo sa obe strane gde su se Sefkerinci opredelili za čuvanje svog gola, pokušavajući da iznenade favorizovanog domaćina iz kontranapada. I imali su dve šanse u prvom poluvremenu. Prvo je Nećakov izašao sam jedan na jedan sa golmanom i kada je hteo da ga prebaci golman je mahinalno digao ruku i zaustavio šut. Druga šansa dolazi posle kornera kada je Đinović bio najviši u skoku i glavom sa nekoliko metara šutirao pored gola. Domaći fudbaleri u prvom poluvremenu nisu imali šut u okvir gola golmana gostiju Vickova.

Početak drugog poluvremena donosi prednost za Tempo. Pogrešili su Glogonjci na sredini terena i to je iskoristio Nećakov, koji je dobio loptu u šesnaestercu “zalomio” dva igrača domaćih i nesebično odigrao pas do Đinovica koji sa nekih 20-ak metara pogađa rašlje gola domaćih. Pravi evrogol. Tada i trener Glogonja u igru ubacuje iskusnije igrače sa klupe koji ubrzo prave preokret.

U 64. minutu posle jednog šuta lopta dolazi do napadača domaćih koji se nalazi u ofsajdu. Nakon postignutog gola pomoćnik diže zastavicu signalizirajući ofsajd, koji glavni arbitar uvažava i poništava pogodak. U tom trenutku delegat na današnjoj utakmici Gojko Janićijević iz Starčeva preuzima stvar u svoje ruke, prilazi pomoćnom i glavnom sudiji i na njegovu signalizaciju glavni arbitar priznaje već ponisteni gol i dolazi do izjednačenja. Vidno iznervirani i demoralisani igraci Tempa pokušali su bar da zadrže bod ali nisu uspeli u tome i u 71. minutu primaju drugi gol.

Uprava sefkerinskog kluba izdala je saopštenje nakon meča: “Ovo već postaje tradicija da kada Tempo igra svoje utakmice u gostima doživljava klasičnu krađu od strane sudija. Ali sada se otišlo i dalje pa su i delegati počeli da mešaju svoje prste i da kroje rezultate. Kome smeta klub koji nema sponzora i koji je na ivici egzistencije ali koji istovremeno nema dinara duga prema savezima, sudijama, igračima, treneru… i koji se bori da opstane u ovim teškim vremenima za naš fudbal i sport u celini” kaže se u saopštenju FK Tempo.

TEMPO: Vickov, Jovanov, Ilkić, Vukov, Simeon, Dačić, Milićev (Živković), Ćirika, Đinović (Stanisavljević), Rankov, Nećakov (Todorovski).

OMLADINAC 1927 (Opovo) – UNIREA (Uzdin) 0:4 (0:3); Još jedna razočaravajuća partija opovačkih fudbalera i veliko razočaranje za njihove navijače. Gosti su rešili utakmicu već u prvih 45 minuta, tako da je drugo poluvreme bilo samo formalnost.

REZULTATI 12. kola: Glogonj – Tempo 2:1; Omladinac 1927 – Unirea 0:4; Slavia – Pobeda 3:1; Mundial – Vojlovica 2018 2:1; Polet – Slobodan rim.

TABELA: 1. Slavia (28); 2. Polet (25); 3. Unirea (24); 4. Mundial (21); 5. Glogonj (18); 6. Tempo (9); 7. Omladinac 1927 (7); 8. Vojlovica 2018 (6); 9. Pobeda (2).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije