Srbija u srcu – Rusija u duši: RUSKA KOMPOZICIJA „NOVOGODIŠNJE IGRAČKE“

30/12/2018

RUSKA KOMPOZICIJA „NOVOGODIŠNJE IGRAČKE“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opovo, 30. decembar 2018;

U uvodnom delu dečje predstave „Najluđa noć u pozorištu“ izvedena je tačka ruske kompozicije pod nazivom „Novogodišnje igračke“ iz svima nama poznatog ruskog crtanog filma „Maša i medved“, koju je pripremilo Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ Opovo.

U duhu Novogodišnjih praznika mlade solistkinje iz Pančeva, Asja i Katja Bogdanović (4. i 6. razred) otpevale su ovu pesmu na ruskom jeziku, bez akcenta uz pratnju na gitari mladog muzičara iz Opova – Davida Kneževića (6. razred).

Opovačka publika, deca i njihovi roditelji, uživali su u izvođenju melodične pesme bliske nama po duhu Rusije. Takve priredbe jačaju tradicionalne kulturne prijateljske veze između naroda Rusije i Srbije, poručuju iz ovog Udruženja.

– Želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi, direktorki Kulturnog centra Opovo Katarini Nikolić Ralić i profesorki Ivani Josić, koje su izašli u susret mladim muzičarima i bez njih ne bi bilo ovog divnog nastupa. Iskreno se nadam budućoj podršci i uspešnoj saradnji vezano za promovisanje manifestacija usmerenih na produbljivanje prijateljskih i kulturnih odnosa između srba i rusa na teritoriji naše opštine, rekla je nakon nastupa Žana Knežević ispred Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije