Smotra crkvenih horova u Bečeju: UČEŠĆE OPOVAČKOG HORA SVETI NIKOLA, DEJAN STANOJEV DOMAĆIN

06/05/2014

UČEŠĆE OPOVAČKOG HORA SVETI NIKOLA, DEJAN STANOJEV DOMAĆIN
DSCN4813Bečej, 04. maj / Opovo, 06. maj 2014
Povodom velike pravoslavne slave “Sveti Velikomučenik Georgije – Đurđevdan” grad domaćin Stari Bečej i namesnik hrama Svetog Georgija Dejan Stanojev (Opovački) priredili su tim povodom smotru horova iz Eparhije Bačke i Banatske. 
DSCN4810Na poziv domaćina odazvali su se horovi iz Subotice, Sombora, Pančeva, Opova i grada domaćina. Uz maksimalno zalaganje organizatora da sve bude u najboljem redu horovi su svojim izvođenjem doprineli da uveličaju slavsku atmosferu gradu domaćinu i hramu. Događaj je bio veličanstven, kao i hram u kome je sve blistalo. Predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević i namesnik hrama domaćina Dejan Stanojev uručili su ovim povodom prigodne zahvalnice učesnicima sa željom da se smotra horova u Bečeju ponovi i iduće godine i postane tradicionalna.
Svi horovi učesnici otpevali su na kraju programa “Budi imja Gospodnje, Hristos Voskrese i Na mnogaja ljeta”. Taj veličanstveni ton još odzvanja u hramu bečejskom, a učesnici horisti poneli su ga svojim kućama.
Vredelo je biti u Bečeju 04. maja 2014. godine u hramu Svetog Georgija, izjavio je po povratku član hora Milovan Milankov. Pored članova hora “Sveti Nikola” iz Opova, na smotri u Bečeju prisustvovali su i članovi opovačkog crkvenog odbora.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

Književni susret sa Danijelom Jovanovićem OPOVO, 28. mart 2024 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i promocija književnog opusa pisca Danijela Jovanovića. Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i...

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije