Posledice prvomajskog uranka: PLASTIKA, LIMENKE, STAKLO, NAJLON… ITD

02/05/2014

PLASTIKA, LIMENKE, STAKLO, NAJLON… ITD
DSC_0071Opovo, 02. maj 2014;
Gomile ili bolje reći „more“ limenki piva, staklenih i plastičnih flaša, tanjira, najlona, konzervi i ko zna čega sve još, rezultat je ovogodišnjeg prvomajskog uranka. Naša ekipa je danas obišla levu obalu Tamiša u Opovu od lokaliteta Vir do Starog Tamiša i zatekla deponije izletničkog smeća. Ništa novo ali svakako razočaravajuće.
Dok u zapadnoevropskim državama građani masovno za 1. maj izlaze na radničke proteste boreći se za poboljšanje svojih prava, Srbi (ali i svi narodi i narodnosti širom naše zemlje) ovaj praznik doživljavaju kao priliku za izlazak u prirodu gde će se nabiti holesterol i procenat alkohola nivelisati na granici ljudske izdržljivosti. Odlazak u prirodu OK ali zaista je pitanje kako ostavljamo dotičnu prirodu nakon izleta, a ostavljamo je upravo onako kako smo naveli u prvoj rečenici ovog priloga.
|Godinama slušamo priču kako nam Beograđani i pecaroši prljaju Tamiš, tako da za sve one koji smatraju da smo mi čistunci a drugi krivi, neka obiđu malo priobalje i neka se uvere ko smo i šta smo. Osim đubreta, naišli smo i na deo mlade šume gde je posečeno šest stabla topole. Verovatno je trebalo drva za roštilj ili šta već.
Najgore u celoj priči je što su izletnici uglavnom bili mladi ljudi, ljudi koji će nas jednog dana naslediti, a pitanje je sa kakvim normama i navikama. Ove godine imamo primer, a za sledeću predlažemo da se komunalna inspekcija prošeta tokom uranka i obavesti sve one koji budu iza sebe ostavili ovakav haos i štetu, o tome da će biti novčano sankcionisani.
Stara poslovica kaže da papir trpi sve, mada  za sada i priroda trpi svakavu gamad. A dokle… pa videćemo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije