Memorijalni košarkaški turnir „Mikica Milosavljević – Gumeni“: DOMINACIJA BEOGRADSKOG PARTIZANA, OPOVČANI TREĆI

24/06/2018

u SPORT

DOMINACIJA BEOGRADSKOG PARTIZANA, OPOVČANI TREĆI
Opovo, 24. jun 2018;
Pobednički pehar prvog Memorijalnog turnira „Mikica Milosavljević – Gumeni“ za mlađe pionire pripao je beogradskom Partizanu, koji je pokazao izuzetnu dominaciju na ovom takmičenju. Na turniru je učestvovalo šest ekipa – Opovo 99, Petrovgrad (Zrenjanin), Vršac, Beko Kotež, Tamiš (Pančevo) i Partizan (Beograd), što ovaj turnir, pored onog koji se održava u Zrenjaninu u organizaciji kluba Petrovgrad, svrstava u najače u Banatu.

Da podsetimo, turnir čiji su organizatori Košarkaški klub Opovo 99“ i Udruženje „Inicijative mladih Opovo“ nosi ime i održava se u spomen na legendarnog košarkaša opovačkog Poleta Mikice Milosavljevića Gumenog (1962 – 1991), koji je tragično izgubio život u 29. godini na ratištu zapadne Slavonije.

Na ceremoniji otvaranja i predstavljanja klubova prisustvovali su predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov pomoćnik Goran Fogl i predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić. Minutom ćutanja odata je pošta nekadašnjem košarkašu opovačkog Poleta po kome ovaj turnir nosi ime, a zatim su počele utakmice gde su ekipe bile podeljene u dve kvalifikacione grupe.

Prva grupa koju su činili domaćin Opovo, Partizan i Vršac igrala je na glavnom terenu, dok su u drugoj grupi Petrovgrad, Tamiš i Beko Kotež, svoje kvalifikacione mečeve igrali na Sportsko – rekreativnom centru.

Za polufinale plasirale su se ekipe Partizana, Opova, Tamiša i Beko Koteža. U utakmici za 5. mesto Vršac je bio bolji od Petrovgrada ali treba napomenuti da su Zrenjaninci na turnir došli sa najmlađom ekipom, tako da njihov plasman ne treba da čudi. U polufinim mečevima Partizan je pobedio Tamiš, a Beko Kotež je bio bolji od domaćina Opova. U uzbudljivom meču za treće mesto Opovčani su trijumfovali nad Tamišom, dok je Partizan očekivano bio ubedljiv u finalu sa Beko Kotežom.

Pored utakmica održana su i takmičenja u šutu za tri poena i takmičenje u veštinama (skills challenge).  Najbolji trojkaš je bio košarkaš Opova Miloš Milićević, dok je najimpozantniju košarkašku veštinu pokazao Ognjen Radošić iz Beko Koteža. Za MVP igrača turnira proglašen je košarkaš Partizana Luka Radović, a najbolji strelac je bio Jovan Stojanović iz Opova.

Pehare i medalje uručili su Mario Nikolić (KK Opovo 99), Dragana Avramović (Inicijative mladih Opovo) i zamenik predsednika opštine Miloš Markov i sin Mikice Milosavljevića Vukašin. Turnir su podržali Opština Opovo, Mlekara Sakule, Pekara Tamiš, Mesara Papak i Diskon Weifert.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije