Škola fudbala SPORTIKO: UČEŠĆE U FAIR PLAY LIGI – NIKOLA RADONJIĆ PROŠAO PROVERU U CRVENOJ ZVEZDI

07/04/2018

u OGLASI

UČEŠĆE U FAIR PLAY LIGI – NIKOLA RADONJIĆ PROŠAO PROVERU U CRVENOJ ZVEZDI
Opovo, 7. april 2018;
Od prve promocije i početka rada u oktobru 2015. godine u Školi fudbala „SPORTIKO“ mnogo toga se  dogodilo. Sada je to već klub sa preko 70 dečaka i devojčica, koji uz svoje trenere i vaspitače vredno treniraju i beleže zapažene rezultate.

Ono što ovaj klub izdvaja od ostalih slične orijentacije jeste potpuno drugačija metodologija rada sa decom, koja se zasniva na korelaciji sporta i obrazovanja sa posebnim akcentom na biopsihosocijalni razvoj deteta.

Da podsetimo, od najranijeg uzrasta, treneri Sportika vode računa pre svega o fizičkom oblikovanju učeći decu da pravilno hodaju, gaze i trče, a nakon toga sledi i sticanje osnovnih tehnika fudbala. Sa decom se istovremeno veoma ozbiljno radi na pedagoškom planu i vaspitanju. Kroz rad, učenje i međusobno druženje, dečaci i devojčice prolaze osnovne faze socijalizacije i stiču navike sportske ali i društvene etike. Ono što možemo da primetimo jeste da ovako kompleksne zadatke stručni tim Sportika uspešno sprovodi.

U ovom trenutku u klubu se radi sa decom od 2005. do 2012. godišta u nekoliko uzrasnih grupa gde su obuhvaćena deca iz Opova, Sakula, Sefkerina, Barande i Čente.

Sportiko ove sezone u kategorijama od 2007. do 2012. godišta učestvuje u Fair Play ligi, najmasovnijem dečijem takmičenju u Srbiji. Takmičenje se održava u Beogradu na terenima u Rakovici i Adi Ciganliji, a drugu deo sezone startuje 15. aprila. Sportiko u ovoj ligi nastupa u dresovima sa brojem „28“ i natpisom „#SNOW_STORMIC“ u znak sećanja na prerano preminulog kolegu i poznatog opovačkog fudbalera Ćavu. Što se tiče najmlađih članova Sportika, za njih se organizuju turniri i kup utakmice, a istovremeno se spremaju i za jesenju ligu.

Dokaz dobrog rada je i ugovor o tehničko – poslovnoj saradnji sa Crvenom Zvezdom, koji je ove godine rezultirao dvojnom registracijom talentovanog Nikole Radonjića (2009. god.). Nikola je prošao proveru u Crvenoj Zvezdi tako da će povremeno nastupati i za ovaj veliki klub, dok će trenirati i dalje igrati za Sportiko. Kada se stvore uslovi, a to se prvenstveno odnosi na školovanje i putovanje, Nikola će karijeru nastaviti u Zvezdi. Osim Nikole, u klubu se izdvaja više talentovanih fudbalera, koji će takođe dobiti šansu da se pokažu u našem najtrofejnijem klubu. Ipak, u Sportiku ističu da je pažnja podjednako usmerena na svu decu jer je njihova strategija i primarni cilj bavljenje sportom i pravilan razvoj dece, zbog čega su „vrata“ kluba otvorena za sve dečake i devojčice koji žele da treniraju fudbal.

Kao i uvek do sada, treneri Dejan Pavlović i Saša Komarov ističu svoje profesore sa Akademije fudbala Dejana Dimitrijevića, Aleksandra Miloševića i Voju Milosavljevića, kojima duguju stečeno znanje i sa kojima i dalje uspešno sarađuju. Takođe, Sportiko se zahvaljuje Fudbalskom klubu „Crvena Zvezda“ i svim subjektima na lokalu bez kojih klub ne bi ovako dobro funkcionisao – osnovnim školama u Opovu, Sakulama i Čenti gde imaju odličnu saradnju sa direktorima i nastavnicima, Hotelu „Stari Banat“ u Opovu i naravno Opštini Opovo čija im podrška puno znači. (Č.V.)

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije