IPARD 202: PREZENTACIJA PROJEKTA I KONKURSA

25/03/2014

PREZENTACIJA PROJEKTA I KONKURSA
DSC_0192Opovo, 25. mart 2014
U Hotelu „Stari Banat“ u Opovu danas su predstavnici Pokrajisnkog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, UG „Lider Plus“ i UG „Eko Talas“ predstavili projekat IPARD 202“, aktuelne konkurse iz poljoprivrede i svrhu Kodeksa ponašanja.

Projekat IPARD (Instrument for Pre-Accesion Asistance in Rural Development) predstavlja saradnju civilnog društva i države na otvaranju fondova EU za poljoprivredu i ruralni razvoj ili preciznije „Podrška civilnog društva javnoj administraciji u IPA II ruralnom razvoju sa fokusom na Meru 202“. DSC_0196Evropska Unija, kroz Instrument za  pretpristupnu pomoć – IPA 2, može da donira 50 miliona evra bespovratnih sredstava godišnje za poljoprivredu i ruralni razvoj, u periodu od 2014 – 2020. Korisnici IPARD 2 mogu biti poljoprivrednici, proizvođači, prerađivači, ruralne lokalne samouprave za lokalnu infrastrukturu, udruženja, lokalne akcione grupe, itd. U predstavljanju projekta prisutni su mogli da saznajukada je pristup projektu, šta su preduslovi za korišćenje ovih sredstava i šta je potrebno da uradimo da bi Uprava za agrarna plaćanja postala funkcionalna za IPARD.

U svojoj prezentaciji, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo predstavili su konkurse Pokrajinskog sekretarijata, Razvojnog fonda Vojvodine i Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

DSC_0198Pored ovih prezentacija Nenad Nikolić je imao prezentaciju i analizu LAG APV i prezentaciju memoranduma o razumevanju za članice LAG mreže, odnosno svrhu Kodeksa ponašanja i objašnjenje učesnicima radionice.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije