Državno prvenstvo u streličarstvu:SMUĐA MEĐU OSAM NAJBOLJIH

24/03/2014

u SPORT

SMUĐA MEĐU OSAM NAJBOLJIH
IMG_9468Novi Beograd 23. mart 2014
U nedelju je održan prvi od dva takmičarska dana Državnog prvenstva u streličarstvu organizovanom u Hali sportova od strane dva streličarkska kluba iz Beograda ‘’Srebrna strela’’ i ‘’Elite archery’’.
IMG_9471Na samoj ceremoniji otvaranja predsednik Streličarskog saveza Srbije Dragan Svilarević obratio se takmičarima i publici rekavši da je do sada prijavljeno 154 takmičara i kako se nada da će do kraja biti preko 200 takmičara, koliki je trenutni rekord za državno prvenstvo.
Na prvenstvu su se takmičili članovi čak dvadeset streličarskih klubova iz cele Srbije. Pre samog takmičenja dodeljene su nagrade za najbolje strelce u predhodnoj godini. U muškoj konkurenciji nagradu je dobio Danilo Mijaković član Streličarskog kluba “Pančevo”, a u ženskoj konkurenciji Marija Ljubinković članica Sktreličarskog kluba “BSK”. U konkurenciji klubova titulu je uzeo Streličarski klub “Pančevo”.
Na takmičenju je učestvovao i jedini predstavnik opštine Opovo Petar Smuđa u kompaund stilu dva poluvremena na 18 metara.
IMG_9477Smuđa je u prvom poluvremenu imao učinak od 284 krugova i našao se na solidnom 7. mestu od 18 prijavljenih takmičara. U nastavku takmičanja, iako je osvojio samo krug više tj. 285 krugova, našao se na zavidnom 2. mestu sa pogođenih 30 desetki i 29 devetki. Sabiranjem dva poluvremena našao se na sjajnom 3. mestu.
Usledilo je raspucavanje koji se odvija po principu elimiminacija, dva takmičara u direktnom duelu koji prvi dođe do tri pobede razlike pobeđuje. U prvom kolu među 16 najboljih Smuđa se suočio sa Mišljenkovićem članom Streličarskog kluba “Košutnjak”. Streličar iz Barande lako je izvojevao pobedu od 3:0 i našao se među 8 najboljih. Tu se susreo sa Maksimovićem članom Elite archery. Posle deset ruku tj. krugova bilo je nerešeno 5:5. Odlučivala je jedna ispaljena strela. Obojica su pogodili devetku međutim pobedu je odneo Maksimović jer je njegova strela za malo bila bliža centru. Smuđa je tako završio takmičenje medju 8 najboljih posle raspucavanja. Mora se naglasiti da je ovo sjajan rezultat s obzirom da su u polufinali ostali zaista najbolji takmičari.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije