Opštinska uprava Opovo:U MINISTARSTVU POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU URBANISTIČKIH PLANOVA

18/03/2014

U MINISTARSTVU POTPISAN UGOVOR ZA IZRADU URBANISTIČKIH PLANOVA
DSCN4483Beograd, 17. mart / Opovo, 18. mart 2014;
Po sprovedenom javnom konkursu raspisanom od strane MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA I URBANIZMA za dodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za izradu urbanističkih planova između 17 opština i gradova i opštini Opovo su dodeljenja bespovratna sredstava u iznosu od 1.620.000,00 dinara za sufinansiranje izrade Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Opovo.
Ugovor o sufinasiranju potpisan je tokom jučerašnjeg dana u zgradi vlade Republike Srbije u Beogradu, između ministra urbanizma i građevinarstva Velimira Ilića i opštine Opovo koju je po ovlašćenju predsednika opštine predstavljao Rade Cvetanović, rukovodilac Odeljenja za imovinsko pravne, stambene poslove, urbanizam i građevinarstvo.
DSCN4482Cvetanović ističe da se izradom i ažuriranjem urbanističkih planova ( izmenama i dopunama) pospešuje izgradnja , stvaraju preduslovi za brže i lakše izdavanje kako lokacijskih tako i građevinskih dozvola a samim tim i do privlačenja investiticija.
Izrada navedenog plana je ugovorna obaveza opštine Opovo i JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ iz Novog Sada koji je obrađivač plana i da kojim slučajem sredstva nisu odobrena na konkursu ista bi morala biti plaćena iz budžeta opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije