KK Agros Basket: VANJA I NEDA, MLADE KOŠARKAŠKE NADE IZ OPOVA

26/06/2017

u SPORT

VANJA I NEDA, MLADE KOŠARKAŠKE NADE IZ OPOVA
Opovo, 26. jun 2017;
Nakon učešća na regionalnom i saveznom treningu, pionirke Košarkaškog kluba „Agros Basket“ iz Opova Vanja Radovanov i Neda Kukić dobile su poziv da učestvuju na desetodnevnom kampu Razvojno – trenažnog centra u Karatašu u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, koji okuplja najtalentovanije pionirke Srbije.

Košarkašice je sa svojim saradnicima selektirao trener kadetske reprezentacije i koordinator mlađih ženskih selekcija KSS Zoran Tir, a pored kadetske reprezentacije u razvojno – trenažnom centru od 10. do 22. juna radilo je 15 pionirki 2002. godište, 20 pionirki 2003. godište i 24 pionirki 2004. godište. Dok su se kadetkinje pripremale za evropsko prvenstvo, sa najboljim pionirkama se radilo kao priprema za budući kadetski uzrast.

Opovčanke Vanja i Neda su 2004. godište, ali je tokom priprema Vanja prebačena da radi sa 2003. godištem, kod trenera Aleksandre Radulović i Petra Mudroše. Kako saznajemo, Vanja i Neda su ostavile veoma pozitivne utiske na svoje trenere, a Neda je osvojila i nagradu za najspretnijeg igrača sa loptom u svom godištu. U svakom slučaju, na ove dve talentovane košarkašice iz Opova selektori računaju i u narednom periodu kako bi se radilo na njihovom daljem košarkaškom razvoju.

Za Vanju i Nedu ovo je veliko iskustvo i kako kažu veoma su zadovoljne treninzima, puno toga su naučile ali i stekle nove drugarice iz cele Srbije.

Pored ovih talentovanih pionirki, ovih dana se u organizaciji Košarkaškog saveza Beograda održava kamp za talentovane mlađe pionirke 2004. godište i mlađi. Iz Agros Basketa na kampu učestvuju Ana Jovanov, Milica Lazić, Rosana Žunić i Teodora Šaran. Treninzi se održavaju na zvezdinim terenima na Kalemegdanu, a treninge vodi Predrag Stanojčić sa asistentkinjom Ružicom Karić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije