Dragan Daković, trener FK Radnički: IMAMO KVALITET ZA VRH TABELE

19/02/2014

u SPORT

IMAMO KVALITET ZA VRH TABELE
DSC_0051Baranda, 20. februar 2014
Ekipa Radničkog je krenula sa intezivnim treninzima i pripremama za prolećni deo sezone i u ekipi vlada odlična atmosfera. Zamolili smo trenera Dragana Dakovića da popričamo i postavili mu nekoliko pitanja na šta je on rado pristao.

 

Kako komentarišete jučerašnju prijateljsku utakmicu sa Omladincem? U prvom delu meča ekipa je igrala dobro, međutim u drugom poluvremenu ekipa je ispoljila i neke slabosti. Takođe, šta možete reći po pitanju slabe realizacije?

Ne bih sad delio utakmicu po poluvremenima, jer ipak je to naša prva utakmica tokom priprema. Nisam očekivao puno, a i protivnik je bio jak i motivisan. Zadovoljan sam i odbranom, i sredinom i napadom, ali ima tu još da se radi i ispravlja. Odigraćemo još pripremnih utakmica, tako da ima vremena da sve dođe na svoje mesto.

Šta je sa igračima koje nismo videli ni na treninzima ni na utakmici, a bili su članovi prve postave? Pritom mislim na Baića, Lukovića i golmana Đinovića.

Baić je prešao u ekipu Borca iz Sakula. Joca se nije još priključio treninzima, ali on je naš. Luković je potpisao za Opovo. Nama u ovom trenutku nedostaje Hristov, koji je naše pojačanje u polušpicu. Sa njim možemo da rešimo i probleme neefikasnosti.

Vaš komentar o pojačanjima u prelaznom roku?

DSC_0052 - CopyVratili smo našeg Ševu iz pančevačkog Železničara. Doveli smo Popovića koji je igrao Dinamu, a potom i u Opovu i mislim da smo dobili kvalitetno pojačanje na štoperskoj poziciji.

Kakav vam je plan za golmane? Videli smo mladog Nikolu među stativama i da li je dočekao svojih pet minuta?

Naš prvi golman i dalje je Đinović. Želeo bih da malo više forsiram i Nikolu, ali polako. Doveli smo i Markovića, on je iskusan golman i tu je za “ne daj bože”.

Sad vam predstoji težak period u prolećnom delu sezone. Sve ekipe su na par bodova jedne od druge. Da li će igrači moći da izdrže pritisak?

Nije to baš toliki pritisak. Mi smo prošle godine sami sebi pravili probleme kada smo gubili bodove kod kuće. To moramo da promenimo i uzimamo bodove kada smo domaćini, a imamo kvalitetnu ekipu da osvajamo bodove i sa strane. Realno mislim da ćemo biti među prve dve ekipe, i mogu da kažem da za nekih mesec dana možemo da budemo i prvi. Imamo kvalitet, znamo gde smo grešili i nećemo ponavljati iste greške.

Da li i dalje idete ka tome da kombinujete mladost i iskustvo?

Ja nikada nisam tako delio igrače. Kod mene postoje samo dobar i loš igrač. Ko trenira i bude se ponašao korektno, igraće. Imali smo jako dobru situaciju jer je čak devet naših klinaca odavde iz Barande. Sad smo međutim došli u situaciju da pojedini igrači odustaju od igranja i treniranja fudbala i da nam je Baić otišao. Ipak, imamo još dosta mladih igrača: Lazin,Šušnjar, Radojev koji je odlično igrao, Vlajnić, Dobrić.

Smatram da možemo dosta toga da uradimo, jer činjenica je da posedujemo kvalitet.

Branislav Babin

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije