Vreme: U JUŽNOM BANATU I DANAS ORKANSKI VETAR

03/02/2014

U JUŽNOM BANATU I DANAS ORKANSKI VETAR( izvor:RTV )
U košavskom području Srbije će duvati jak jugoistočni vetar, povremeno olujne a u južnom Banatu i orkanske snage, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, košava orkanske snage duvaće na jugu Banata pre podne, a vetrovi će dostizati brzinu od 38 metara u sekundi, to jest 138 kilometara na sat. U Srbiji će generalno biti pretežno sunčano i vetrovito. Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, izuzev u košavskom području. Minimalna temperatura biće od minus osam do minus jedan, a najviša dnevna od jedan do sedam stepeni Celzijusovih.
U Beogradu pretežno sunčano i vetrovito. Vetar će biti jak, povremeno sa olujnim udarima, a uveče i tokom noći postepeno će slabiti. Minimalna temperatura biće minus tri, a najviša dnevna dva stepena Celzijusovih. U Srbiji će u utorak biti pretežno sunčano, uz sve slabiju košavu, a samo će još u južnom Banatu on tokom prepodneva imati orkanske udare.
Narednih dana biće toplije – u sredu malo do umereno oblačno, a u četvrtak uz prolazno naoblačenje i u severnim i zapadnim predelima ponegde sa slabom kišom. U petak biće pretežno sunčano. Za vikend će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na visokim planinama sa snegom.
U utorak će u Beogradu biti pretežno sunčano, uz sve slabiju košavu. Narednih dana biće toplije. U sredu biće pretežno sunčano, a u četvrtak se očekuje prolazno naoblačenje. U petak će biti pretežno sunčano, a za vikend pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Biometeorološke prilike imaće relativno nepovoljan uticaj na osobe sa psihičkim i kardiovaskularnim tegobama, a u istocnim krajevima i na astmatičare. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima. Osećaj hladnoće biće značajno pojačan usled vetra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije