Poljoprivreda: DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA POLJOPRIVRDE U RADNOJ POSETI OPOVU

13/02/2016

DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA POLJOPRIVRDE U RADNOJ POSETI OPOVU
Opovo, 13. februar 2016;
Tokom jučerašnjeg dana Opštinu Opovo su posetili državni sekretar u Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Danilo Golubović i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić. Visoke činovnike Ministarstva poljoprivrede dočekali su predsednik opštine Miloš Markov i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Opovo dr Zoran Tasić, zajedno sa opštinskim većnicima, odbornicima i članovima Opštinskog odbora.
04. Farama Milorad Živanov u Barandi

U prisustvu članova stranke, posebno onih koji se bave poljoprivredom, organizovana je tribina na kojoj su govorili Golubović i Katanić. Državni sekretar je prisutne upoznao sa novim i budućim zakonskim merama u vezi poljoprivrede, zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta, subvencijama, izgradnje moderne nacionalne laboratorije za analizu mleka, usaglašavanju zakonskih regulativa sa Evropskom unijom ali i nepopularnim merama koje se sprovode u cilju konsolidacije državnog budžeta. Golubović je istakao stav Vlade, da se proces tranzicije mora sprovesti bez obzira na političke poene, jer je to jedini način da država „stane na noge“. Nakon izlaganja Golubović i Katanić su odgovarali na pitanja prisutnih u sali.
01 tribina u Opovu

Po završetku tribine, organizovan je obilazak nekoliko poljoprivrednih gazdinstava u Sakulama i Barandi. Prvi domaćin je bio Nenad Martinov gde su predstavnici Ministarstva i lokalne samouprave obišli farmu krava, nakon čega je Golubović razgovarao i odgovarao na pitanja okupljenih sakulskih stočara među kojima su bili Goran Martinov, Perica Vodeničar i Vojkan Prvulj.
03. Povrtar Radovan Ikonov 02. Farma Nenad Martinov 05. Stočari iz Barande

Pored ove farme Golubović je sa saradnicima posetio domaćinstvo sakulskog povrtara Radovana Ikonova, a zatim i farmu Milorada Živanova iz Barande, gde je kao i u Sakulama odgovarao na pitanja okupljenih baranđanskih stočara.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije