1

OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST ŠKOLSKE SLAVE

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST ŠKOLSKE SLAVE
DSC_0333 - CopyOpovo, 27. januar 2014;
Svetosavskom akademijom u svečanoj sali osnovne škole u Opovu, tradicionalno je obeležena školska slava, crkveni praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. Tokom prepodneva, uoči početka akademije, u svetosavskim domovima takođe su organizovane proslave gde su deca recitovala i govorila o Svetom Savi.

Goste na školskoj slavi je dočekala direktorka ustanove Milica Cuca, a na akademiji su prisustvovali predsednik opštine Milorad Soldatović i njegov zamenik Branko Mihajlović, predsednik Skupštine opštine Dragan Ugrinov, načelnica Opštinske uprave Opovo Jelena Petrović, rukovodioci opštinskih odeljenja Slavko Mančev i Ankica Jožika, načelnik Uprave južnobanatskog okruga Zoran Tasić, predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Miloš Markov, kao i direktori javnih ustanova i preduzeća Rodoljub Jasić, Gordana Nikolić – Nestorov i Jasmina Pavlović.

DSC_0330 - CopyProgram je započeo Svetosavskom himnom, koju je otpevao školski hor, a zatim su sveštenici izvršili obred i zajedno sa đacima okretali slavski kolač. Nakon toga usledio je program, a svi gosti su posluženi slavskim žitom i kiflama. Inače, program proslave sniman je od strane RTS-a u okviru emisije Znanje – Imanje.

 

 

 

DSC_0337 - Copy