OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST ŠKOLSKE SLAVE

27/01/2014

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST ŠKOLSKE SLAVE
DSC_0333 - CopyOpovo, 27. januar 2014;
Svetosavskom akademijom u svečanoj sali osnovne škole u Opovu, tradicionalno je obeležena školska slava, crkveni praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi. Tokom prepodneva, uoči početka akademije, u svetosavskim domovima takođe su organizovane proslave gde su deca recitovala i govorila o Svetom Savi.

Goste na školskoj slavi je dočekala direktorka ustanove Milica Cuca, a na akademiji su prisustvovali predsednik opštine Milorad Soldatović i njegov zamenik Branko Mihajlović, predsednik Skupštine opštine Dragan Ugrinov, načelnica Opštinske uprave Opovo Jelena Petrović, rukovodioci opštinskih odeljenja Slavko Mančev i Ankica Jožika, načelnik Uprave južnobanatskog okruga Zoran Tasić, predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Miloš Markov, kao i direktori javnih ustanova i preduzeća Rodoljub Jasić, Gordana Nikolić – Nestorov i Jasmina Pavlović.

DSC_0330 - CopyProgram je započeo Svetosavskom himnom, koju je otpevao školski hor, a zatim su sveštenici izvršili obred i zajedno sa đacima okretali slavski kolač. Nakon toga usledio je program, a svi gosti su posluženi slavskim žitom i kiflama. Inače, program proslave sniman je od strane RTS-a u okviru emisije Znanje – Imanje.

 

 

 

DSC_0337 - Copy

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije