Studijsko putovanje opovačkih poljoprivrednika: DOBRA GODINA U BERLINU

27/01/2014

DOBRA GODINA U BERLINU
SAM_1162 - CopyOpovo, 27. januar 2014;
Nakon Italije i Francuske, naši poljoprivrednici su ove godine u okviru svog ovogodišnjeg studijskog putovanja posetili poljoprivredni sajam u Berlinu. U pitanju je, sada već tradicionalna akcija Udruženja Dobra godina i Opštine Opovo, koja se organizuje tokom zimskog perioda. Deo troškova ekskurzije snose sami poljoprivrednici, a deo sufinansira lokalna samouprava iz sredstava od zakupa državnog zemljišta, koja su predviđena za edukaciju poljoprivrednika.

Za Berlin je ove godine išlo 47 putnika iz sva četiri opštinska naselja. Naši poljoprivrednici su krenuli 21. januara uveče, a nazad u Opovo su došli 26. januara u jutarnjim časovima. Pre nego što su stigli na konačnu destinaciju, učesnici ekskurzije su posetili prestonicu Češke, Prag, gde su i noćili, zatim Karlove Vari i nemački grad Drezden. Osim novih saznanja iz oblasti poljoprivrede put je iskorišćen i za kulturnu edukaciju. U svim gradovima gde su se zadržavali organizovani su obilasci i upoznavanje sa kulturnim i istorijskim znamenitostima. Kako saznajemo od neposrednih učesnika veliki utisak na njih su ostavili Karlove Vari i Drezden.

– Za Prag i Berlin smo imali predstave šta nas očekuje, a pojedinci su ih već i ranije posećivali. Međutim, Karlove Vari i Drezden su pravo otkrovenje za sve nas, slažu se gotovo svi učesnici ekskurzije.

Kada je u pitanju poljoprivredni sajam u Berlinu, impresije nisu ništa manje. U pitanju je jedan od najvećih evropskih sajmova takve vrste gde su izlagači raspoređeni po državama, pa tako pojedine zemlje zauzimaju čitavu halu.

SAM_1135 - CopyOvo je do sada najveći poljoprivredni sajam koji smo obišli i zaista smo imali šta da vidimo. Tehnologija svake godine krupnim koracima napreduje i često je teško to pratiti. Međutim, moramo biti u toku i stalno se usavršavati, bilo da je u pitanju mehanizacija ili proizvodnja, izjavio je po povratku predsednik Udruženja „Dobra godina“ Nenad Rošulj.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije