1

Lovačko društvo „Fazan“ Opovo: Radovi na lovačkoj kući

Radovi na lovačkoj kući

OPOVO, 18. jun 2022 – U okviru opštinskog konkursa za sufinansiranje udruženja na teritoriji Opštine Opovo, Opštinsko lovačko udruženje je dobilo 420.000 dinara, koji su ravnomerno podeljeni za projekte sva četiri lovačka društva.

Lovačko društvo „Fazan“ Opovo sprovodi projekat izgradnje lovačke kuće na lokalitetu Rakitaš. Sredstva koja su dobili na konkursu od lokalne samouprave iskoristili su za podne radove u objektu.

Lovačku kuću na Rakitašu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, gde ih je predsednik Lovačkog društva „Šnjep“ Željko Mosić upoznao sa aktivnostima i radovima koji se trenutno izvode kao i planovima da se pomoću solarnih panela u objekat uvede i struja.
Kreativni klub ONB Opovo: Održana 15. kreativna radionica

Održana 15. kreativna radionica

OPOVO, 18. jun 2022 – U okviru Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo održana je 15. kreativna radionica za decu na kojoj je tema bila slikanje lepkom.

Radioničar je bila primenjeni dizajner Olga Reljić.
Vremenske prilike: Narednih dana sunčano i još toplije, jači jugoistočni vetar u Južnom Banatu

Narednih dana sunčano i još toplije, jači jugoistočni vetar u Južnom Banatu

Srbija, 18. Jun 2022
Po prognozi RHMZ, sutra se u Srbiji očekuje pretežno sunčano i toplo, uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata povremeno biti i jak.
Najniža temperatura od 11 do 16 °S, a najviša dnevna od 28 do 30 °S.
U Beogradu je za sutra najavljeno sunčano i toplo, uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar.
Najniža temperatura oko 16 °S, a najviša dnevna oko 30 °S.
U narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo.
Kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom uz prolazno naoblačenje očekuju se tokom noći između ponedeljka i utorka, i u utorak ujutru u severnim i zapadnim, a u utorak pre podne i sredinom dana u ostalim predelima, kao i za vikend.
Pančevo: XX internacionalni karneval Pančevo 2022 – drugi dan

Drugi dan programa pančevačkog festivala donosi sledeći raspored događanja:

Subota, 18.06.2022.

”ULICA TRADICIJE” (BIG Pančevo)
od 17:00 – BANAT GASTRO – SAJAM TRADICIONALNE HRANE I VINA

CARNIVAL CENTRAL STAGE (BIG Pančevo)

19:00 – Baletska predstava „LJUBAV“ – PK ”Balerina”, Pančevo

20:00 – KARNEVALSKA POVORKA (BIG Pančevo centar)
– ”Mantock Dance International” – Brazil Samba Dance Show
21:30 – Koncert: Cuban Band and Dance Show „CUBALCANICA“ – KUBA
23:00 – Koncert grupe: VAN GOGH

’’KARNEVAL U SRCU GRADA’’

BABIS GROOVIE STAGE (Braće Jovanovića 1)
21:00 – Koncert grupe: „Đura i mornari“

COFFEE SHOP CENTRAL STAGE (Sokače, plato kod Opšine)
20:30 – Plešimo zajedno: Baćatu, Salsu, Kizombe ples – Plesna škola “Paraiso”, dance studio.

PUBLIKA PUB (Njegoševa 1)
22:00-03:00 – Quart Core Band

CAFFE BAR KULIŠIĆ (Trg Slobode 3)
21:30 – Disco House (DJ Jović i Bukazić)

MAGIC 2020 (Maksima Gorkog 10)
KARNEVALSKA ŽURKA
23:00-04:00 – Neo Paulex

KAFA BAR AMARETO (Njegoševa 10)
21:00-03:00 – De Acoustico Bend

ŠTAB POGON (Trg Kralja Petra I 8-10)
20:00-02:00 – Karneval u plićaku

CAFE VOZ (Stara železnička stanica)
22:00-02:00 – DJ AĆIM
Koncert harfe sa kamernim ansamblom: Moneove muzičke boje

Moneove muzičke boje

OPOVO, 18. jun 2022 – Sedam mladih muzičara imali su sinoć odličan nastup na konceru harfe sa kamernim ansamblom u Kulturnom centru Opovo.

Projekat pod nazivom “Moneove muzičke boje” osmislila je mlada, izuzetno talentovana i perspektivna beogradska harfistkinja Irina Pejoska, koja sa svojih 19 godina ima već bogatu muzičku karijeru i koja je okupila oko sebe isto toliko nadarene i ambiciozne studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji pre svega imaju ljubav prema muzici i muziciranju.

Moneove muzičke boje/Foto: Glas Opova

Na repertoaru su bila dela Sen Sansa, Debisija, Turnijea i Ravela.

Kako sami kažu, njihova želja je da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata slušalac potpuno uvede u jedan bajkoviti svet pun boja, zvukova prirode i svega onoga što slušaoca opušta i umiruje. Harfa je inače instrument koji blagotvorno deluje na psihu ljudi, a njeni zvukovi gotovo uvek aludiraju na prirodu.

Izvođači su bili: harfa – Irina Pejoska, flauta – Strahinja Radoičić, viola – Nemanja Adamović, prva violina – Nikola Božić, druga violina – Natalija Tatić, violončelo – Mateja Nikolić, klarinet – Vladimir Stanišić.
Mup: Pojačane kontrole šuma i vozila koja prevoze drva

Pojačane kontrole šuma i vozila koja prevoze drva

BEOGRAD, 18. jun 2022 Pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP-a, u cilju suzbijanja bespravne seče šuma, sprovode pojačane kontrole šumskih područja kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Detaljnom kontrolom, pripadnici te jedinice su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima.

Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplju i Kruševcu.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku, navedeno je u saopštenju.
Dunav auto: 15 odsto više pregleda vozila u prvih pet meseci

15 odsto više pregleda vozila u prvih pet meseci

BEOGRAD, 17. juna (Tanjug) – U centrima “Dunav auta” u ovoj godini nastavljen je trend rasta broja obavljenih tehničkih pregleda motornih vozila, pa je samo u prvih pet meseci 2022 pregledano 15 odsto vozila više nego u istom periodu lane, saopštila je danas ta kompanija.

U centrima “Dunav auta“, najvećeg lanca tehničkih pregleda u Srbiji, na jednom mestu mogu brzo i lako da se obave sve usluge neophodne za kompletnu registraciju vozila: počev od tehničkog pregleda, registracije i izdavanja registracione nalepnice, bez odlaska u MUP, saopštila je danas ta kompanija.

Moderno opremljeni centri “Dunav auta“, koji u svom sistemu broji 75 savremeno opremljenih linija za kontrolu tehničke ispravnosti putničkih i teretnih vozila, sinonim su, kako navodi ta kompanija, za poštovanje najviših standarda kontrole i ispravnosti vozila radi postizanja visokog stepena bezbednosti u saobraćaju.

Oko 355 stručnjaka različitih profila obezbeđuje vlasnicima motornih vozila visok kvalitet i efikasnost pruženih usluga, a samim tim i pouzdanu vožnju.

Vlasnicima motornih vozila u “Dunav autu” dostupne su i usluge: mali servis na putničkim vozilima, servisiranje pneumatika (montaža i balansiranje), zamena stakala na putničkim vozilima, servisiranje klima-uređaja i poliranja farova.

“Dunav auto“ je korisnicima usluga u 15 centara ponudio i mogućnost kupovine auto-guma, auto-kozmetike, paketa prve pomoći, motornih ulja i auto-stakala.

Vodeću poziciju na tržištu “Dunav auta“ potvrđuju rezultati i planovi za ovu i narednu godinu.

Prošlu godinu u „Dunav autu“ obeležio je rast broja obavljenih tehničkih pregleda motornih vozila, koji je premašio 113.000.

Taj trend nastavlja se i u ovoj godini. Samo u prvih pet meseci pregledano je 15 odsto vozila više nego u istom periodu lane.

Ove godine proširena je i mreža centara za prijem podataka i izdavanje tahografskih kartica na 62 lokacije koje su ravnomerno raspoređene širom Srbije.

“Dunav auto“ je od ove godine ovlašćen za utiskivanje identifikacionih oznaka u osam poslovnih jedinica, na području Beograda, Užica, Smedereva, Vranja, Zaječara, Kraljeva, Leskovca i Vršca.

Društvo “Dunav auto“ je pored navedenih usluga prepoznatljivo i kao najveća nacionalna organizacija za rentiranje vozila.

“Dunav auto rent“ dugoročno rentira 780, a u planu je i značajno povećanje rentiranih motorih vozila. Ta dodatna delatnost umnogome je doprinela jačanju brenda “Dunav auta“.

Ove godine pokrenut je i specijalizovani ogranak Društva “Dunav auto“ za procenu šteta na motornim vozilima za potrebe osiguranika Kompanije “Dunav osiguranje“, kao i drugih pravnih i fizičkih lica.

Na proceni šteta na motornim vozilima angažovan je stručan tim, sastavljen od inženjera mašinske i saobraćajne struke, koji ovu usluga pruža u kratkim rokovima uz poštovanje visokih standarda u ovoj oblasti. Kvalitet, inoviranje i proširivanje ponude usluga biće prioritet celog tima “Dunav auta“ i u narednom periodu.

Dodatna pogodnost je plaćanje registracije na tri do 12 mesečnih rata čekovima građana, posredstvom administrativne zabrane i platnim karticama.

Kako bi bez čekanja obavili tehnički pregled ili neku drugu uslugu u „Dunav autu“, klijenti, vlasnici motornih vozila, mogu se obratiti na imejl: [email protected] . Detaljnije informacije o uslugama, mreži centara i radnom vremenu svi zainteresovani mogu dobiti na sajtu Društva: www.dunavauto.rs.