1

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pojačana kontrola saobraćaja u Pančevu, 514 prekršaja

Pojačana kontrola saobraćaja u Pančevu, 514 prekršaja

PANČEVO, 16. Jun 2022
Tanjug
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije i Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu, u cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja, sproveli su juče na teritoriji Pančeva akciju pojačane kontrole saobraćaja i tom prilikom otkrili i sankcionisali 514 saobraćajnih prekršaja.

Akcija je sprovedena u gradu Pančevu, kao i u svim opštinama na teritoriji ove policijske uprave: Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovačica, Kovin, Opovo i Plandište, a akcijom je rukovodio načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, tokom trajanja akcije, od ukupno 514 otkrivenih i sankcionisanih saobraćajnih prekršaja, 163 osobe su sankcionisane zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 159 zbog prekoračenja brzine, a 22 zbog nepropisnog prevoženja dece.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, dok je, takođe, 16 vozača sankcionisano zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Na teritoriji Policijske uprave u Pančevu od početka godine poginulo je 20 učesnika u saobraćaju, što je za sedmoro poginulih više nego u istom periodu prošle godine.
Pokrajinska vlada: Organizovanje nastave u skladu sa instrukcijama nadležnih

Organizovanje nastave u skladu sa instrukcijama nadležnih

NOVI SAD, 16. jun 2022 – Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama ponovo su stigle i na imejlove vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

Objekti su evakuisani prema ranije utvrđenoj proceduri, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada ekipe MUP-a utvrde da je to bezbedno, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Škole se pozivaju da u slučaju dojave u potpunosti sarađuju sa MUP-om, te da nastavu organizuju u skladu s datim instrukcijama nadležnih.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.
Moneove muzičke boje: Besplatan koncert za ljubitelje klasične muzike

Besplatan koncert za ljubitelje klasične muzike

OPOVO, 13. jun 2022 – U okviru projekta „Moneove muzičke boje“, na sceni Kulturnog centra Opovo, u petak, 17. juna (20:00h), za ljubitelje klasične muzike na programu je besplatan koncert, koji je sufinansiran i podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Projekat pod nazivom “Moneove muzičke boje” osmislila je mlada, izuzetno talentovana i perspektivna beogradska harfistkinja Irina Pejoska, koja sa svojih 19 godina ima već bogatu muzičku karijeru i koja je okupila oko sebe isto toliko nadarene i ambiciozne studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji pre svega imaju ljubav prema muzici i muziciranju.

Na programu su dela Sen Sansa, Debisija, Turnijea i Ravela.

Želja ovih mladih umetnika je da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata slušalac potpuno uvede u jedan bajkoviti svet pun boja, zvukova prirode i svega onoga što slušaoca opušta i umiruje. Harfa je inače instrument koji blagotvorno deluje na psihu ljudi, a njeni zvukovi gotovo uvek aludiraju na prirodu.

Izvođači: harfa: Irina Pejoska, flauta: Strahinja Radoičić, viola: Nemanja Adamović, prva violina: Nikola Božić, druga violina: Natalija Tatić, violončelo: Mateja Nikolić, klarinet: Vladimir Stanišić.
Kik boks Prvenstvo Balkana: Uroš Janjić spreman za nove pobede

Uroš Janjić spreman za nove pobede

SEFKERIN, 16. jun 2022 – Seniorski reprezentativac Srbije Uroš Janjić najbolji takmičar kik boksa iz Sefkerina učestvuje na Prvenstvu Balkana u kik boksu, koje se održava u seniorskoj i juniorskoj klasi u Kraljevu od 17. do 19. juna.

Odlukom selektora reprezentacije Srbije Srđana Radulovića, Janjić će raditi mečeve u disciplini low kick (borbe puni kontakt) u kategoriji do 67 kilograma seniorske klase. 

„Očekujemo veliki uspeh našeg šampiona na ovom prvenstvu jer je kompletno spreman, odrađene su jake pripreme fizičkog, kondicionog i tehničkog (sparing) programa“, navodi se u saopštenju sefkerinskog Kik boks kluba „Dragon“.
Osnovna škola: Zbog dojave o bombi evakuisana deca i zaposleni

Zbog dojave o bombi evakuisana deca i zaposleni

OPOVO, 16. jun 2022 – Jutros, pred početak nastave na e-mail OŠ „Dositej Obradović“ stigla je poruka o postavljenoj bombi. Deca i zaposleni su odmah evakuisani iz sve četiri opštinske škole.

Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i kako saznajemo izvršene su provere u školama u Opovu i Sefkerinu, a nastavljaju se u Sakulama i Barandi.

Dojave o postavljenim bombama danas su dobile škole širom Srbije.