1

Školski sport: Okružno školsko takmičenje u pecanju na plovak

Okružno školsko takmičenje u pecanju na plovak

OPOVO, 15. jun 2022 – Na malom jezeru Gajger održano takmičenje koje je postalo tradicionalno za mlade ribolovce školarce Južnog Banata.

Učestvovalo je osam ekipa koje su se tri puna sata borile za titulu školskog okružnog prvaka. Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja. Ekipa naše škole imala je dva peha sa kidanjem sistema jer im je došao jedan od mnogobrojnih šarana iz jezerceta. Prvo mesto je zasluženo pripalo ekipi OŠ. ,,Đura Jakšić” iz Kovina, naši su zauzeli drugo mesto a treće mesto pripalo je ekipi OŠ.,,T.G.Msdarik”  iz Janošika. Najuspešnije ekipe osvojile su pehare i medalje a medijski sponzori su bili ,,Glas Opova” i list,,Ribolov”.
Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni dileri

Uhapšeni dileri

Pančevo, 14. jun 2022.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u tri odvojene akcije, otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, pronašli marihuanu i amfetamin, uhapsili dve osobe, dok će protiv jedne podneti krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U domaćinstvu S. S. (1985) iz Vršca, u improvizovanoj laboratoriji i dvorištu, pronađen je zasad sa stabljikama indijske konoplje i dve vagice za precizno merenje.

Kriminalistička policija je od D. I. (1987) iz okoline Pančeva oduzela dva paketa sa oko 1,7 kilograma marihuane, a od tridesetsedmogodišnjaka iz Vršca 22 grama amfetamina i vagicu za precizno merenje.

S. S. i D. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu, dok će protiv tridesetsedmogodišnjaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.
Nacionalna služba za zapošljavanje: Danas isplata posebne novčane naknade za maj

Danas isplata posebne novčane naknade za maj

Beograd, 15. Jun, 2022
Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će danas isplatiti posebnu novčanu naknadu za maj mesec.
Naknada će biti uplaćena na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka, saopšteno je iz NSZ.