1

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni lopovi, krali iz kuća i dvorišta

Uhapšeni lopovi, krali iz kuća i dvorišta

Pančevo, 03. jun 2022;
 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u dve odvojene akcije, u saradnji sa Osnovim javnim tužilaštvom u ovom gradu, rasvetlili su seriju teških krađa i krađa uhapsili S. P. (2000) iz Pančeva, dok su protiv njegovog dvadesetogodišnjeg sugrađanina podneli krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

S. P. se sumnjiči da je, u aprilu i maju ove godine, iz ukupno devet kuća, pomoćnih objekata i garaža na području grada ukrao novac, dragocenosti i alat.

Dvadesetogodišnjak je, kako se sumnja, provalio u četiri trgovinska objekta iz kojih je ukrao cigarete, alkoholna pića i drugu robu.

Deo ukradenih predmeta je pronađen i biće vraćen vlasnicima.

S. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu, dok će protiv dvadesetogodišnjaka krivična prijava biti podneta u redovnom postupku.
Veterinarska stanica Pančevo: Evidentiranje gazdinstava i vakcinacija živine

Evidentiranje gazdinstava i vakcinacija živine

Opovo, 3. jun 2022
Zbog proglašenja naseljenih mesta Opovo, Baranda i Sakule ugroženim poručjem  od zarazne bolesti  AVIJARNA INFLUENCA, nadležna Veterinarska stanica Pančevo u saradnji sa Lokalnom samoupravom sprovodi popis svih gazdinstava na kojima se drži i uzgaja živina.

Na osnovu sprovedenog popisa u Sakulama  u 96 dvorišta ima 1930 komada živine. U Barandi popis se privodi kraju i evidentirano je 23 dvorišta i 380 komada živine kao i Opovu gde u 40 dvorišta ima 1024 komada.

Stručne ekipe Veterinarske stanice Pančevo otpočele su i evidetiranje popisanih dvorišta i vakcinaciju živine protiv atipične kuge peradi  koja se naplaćuje 500,00 dinara po dvorištu bez obzira na broj živine.

Kako su i dalje na snazi propisane mera  molimo vlasnike  i  držaoci živine da sprovode sledeće:

  • Biosigurnosne mere u smislu postavljanja dezinfekcionih barijera na ulazima i izlazima iz gazdinstava, držanje  živine i ptica zatvorene u objektima
  • Zabrana prometa živine, ptica i jaja unutar i iz ugroženog područja
  • Obavezno hitno prijavljivanje veterinarskom inspektoru svakog slučaja povećanog morbiditeta i mortaliteta na gazdinstvu, pad  produktivnosti  i nosivosti
  • Zabrana okupljanja živine i ptica na sajmovima, izložbama, takmičenjima i pijacama
  • Zabrana naseljavanja lovišta i promet pernate divljači

   Inspekcija ZZŽS M.M.
Sportski vikend: Fudbal u Sakulama i Barandi

Fudbal u Sakulama i Barandi

OPOVO, 3. jun 2022 – U poslednjem kolu Srpske lige Vojvodina Sakuljani završavaju sezonu pred svojom publikom. Borac i Tisa imaju isti broj bodova (41) i u zavisnosti od rezultata ove utakmice Borac može prvenstvo završiti na šestom ali i 11. mestu.

U pretposlednjem kolu Druge južnobanatske lige zapad očekuje nas zanimljiva utakmica u Barandi gde Radnički dočekuje Proleter iz Mramorka. Ovaj meč može da odluči ko će biti četvrti, a ko peti. Proleter ima dva boda više od Baranđana, tako da Radničkom odgovara samo pobeda za četvrtu poziciju i naravno pobeda u Bavaništu u poslednjem kolu. Ujedno to je dobra prilika da se od svojih navijača u ovoj sezoni oproste pobedom.

Opovčani gostuju u Samošu i ova utakmica nema neki takmičarski značaj osim pitanja prestiža.

FUDBAL: Srpska liga Vojvodina / 30. kolo

Sakule, 4. jun (subota) 17:30h; BORAC – TISA (Adorjan)

FUDBAL: Druga južnobanatska liga Zapad / 26. kolo

Samoš, 5. jun (nedelja) 17:30h; POBEDA – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Baranda, 5. jun (nedelja) 17:30h; RADNIČKI – PROLETER (Mramorak)
Obaveštenje za korisnike biblioteke: Revizija i otpis bibliotečke građe

Revizija i otpis bibliotečke građe

OPOVO, 3. jun 2022 – Opštinska narodna biblioteka Opovo od 13. juna započinje reviziju i otpis bibliotečke građe u ograncima Baranda i Sakule.

S obzirom na složenost revizije i uključenost svih zaposlenih, od 13. juna. pa do završetka popisa neće raditi ogranci u Barandi, Sakulama, Sefkerinu.

Biblioteka će u Opovu raditi bez prekida te obaveštavamo korisnike ostalih mesnih biblioteka da svoje knjige mogu pozajmiti u Opovu.

Više informacija na broj: 013/682-174
Brantner otpadna privreda: U subotu prikupljanje pet ambalaže

U subotu prikupljanje pet ambalaže

OPOVO, 3. jun 2022 – U subotu 4. juna sprovodi se prikupljanje pet ambalaže u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe Brantnera pokupiti ispred vaših kuća.
Vremenske prilike: Sunčano i toplo, do 32 stepena

Sunčano i toplo, do 32 stepena

Srbija, 3. Jun 2022 U Beogradu i okolini pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 19, a najviša dnevna oko 31 stepen. U Srbiji u narednih sedam dana do 10. juna promenljivo oblačno, nestabilno i toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalnih kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, u subotu u svim krajevima, a od nedelje u brdsko-planinskim predelima. Do kraja sedmice maksimalna temperatura u većini mesta od 30 do 33 stepena, a od ponedeljka manji pad temperature.