1

Košarka: Turnir Agros Basket za najmlađe košarkašice i košarkaše (video)

Turnir Agros Basket za najmlađe košarkašice i košarkaše

OPOVO, 21. maj 2022 – Manifestaciji Dana opštine Opovo pridružili su se najmlađi košarkaši i košarkašice Agros Basketa.

Na Sportsko rekreativnom centru Opovo, klub je organizovao turnir na kojem su učestvovale njihove mlađe pionirske selekcije iz Opova, Barande, Seffkerina, Čente i Perleza.

Uz glasno navijanje devojčice i dečaci su pokazali svoje košarkaško umeće tako da Agros Basket ne treba da brine za budućnost.

Svi učesnici turnira su dobili medalje koje su im uručili predsednik opštine Miloš Markov i direktor JP „Mladost“ Igor Vujić.
Fudbalski turnir: Spartanac, Fitnes i Sportiko Fudbalom do radosti (video)

Spartanac, Fitnes i Sportiko Fudbalom do radosti

OPOVO, 21. maj 2022 – Povodom Dana opštine Opovo, u organizaciji Škole fudbala „Spartanac“ održan je turnir „Fudbalom do radosti“. Pored domaćina na turniru su učestvovali dečaci i devojčice škola fudbala „Fitnes“ (Kragujevac) i „Sportiko (Opovo).

Nakon intoniranja nacionalne himne i recitacije himne Škole fudbala „Spartanac“, na otvaranju turnira, organizator je pozdravio učesnike i njihove roditelje i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji turnira.

Predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj su posetili turnir, a Markov je učesnicima i takmičarima poželeo puno golova i lepih poteza, ne samo na ovom turniru, već i u budućoj sportskoj karijeri.

Dečaci i devojčice su bili podeljeni po starosnim kategorijama od 2007. do 2014. godišta, rezultati su bili u drugom planu, a ono što je bilo najbitnije jeste lepo druženja kroz bavljenje sportom.

Na proglašenju pobednika, medalje su uručili predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i njegov zamenik Dragan Ugrinov, i opštinski većnik Goran Divljački.
Održan 13. kup tolerancije: Novi – stari šampion Damir Brusin (video)

Novi – stari šampion Damir Brusin

OPOVO, 21. maj 2022 – Na jezeru gajger u Opovu, u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo održan je 13. po redu Kup tolerancije i takmičenje u sportskom ribolovu. Nimalo baksuzan zbog broja i ovog puta je okupio učesnike iz udruženja širom Vojvodine i Srbije.

Zajedno sa predsednikom udruženja Savom Lazinim, manifestaciju su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Pobednik takmičenja je višestruki šampion Kupa tolerancije Damir Brusin iz Opova, koji je još jednom pokazao da je majstor sportskog ribolova. Ukupan ulov Brusina iznosi 11,560kg. Drugo mesto je osvojio Bratislav Babić sa 7,5kg, dok je treći bio Saša Prošić sa ulovljenih 5,5kg.
Svečana akademija: Steva Stankov, Ivanka Petrov i Ranko Sarić dobitnici majskih nagrada (video)

Steva Stankov, Ivanka Petrov i Ranko Sarić dobitnici majskih nagrada

OPOVO, 20. maj 2022 – Manifestacija Dani opštine Opovo zvanično je otvorena održavanjem svečane akademije u Kulturnom centru Opovo.

Nakon himne koju je otpevao hor Pančevačkog srpskog crkveno pevačkog društva usledila je projekcija kratkog dokumentarnog filma u kojem je predstavljena Opština Opovo i rad lokalne samouprave u prethodnih godinu dana.

Predsednik opštine Miloš Markov je u svom ekspozeu istakao prethodnu godinu kao veoma uspešnu sa rekordnim brojem realizovanih projekata, dobar timski rad i radne posete predsednika države Aleksandra Vučića i brojnih visokih državnih funkcionera, što je zalog razvoja naše opštine u budućnosti.

„Osnovni zadatak i prioritet lokalne samouprave je pre svega neposredan kontakt sa građanima i rad na terenu. I to radimo po ugledu na našeg predsednika Aleksandra Vučića čija je energija primer i podstrek za sve nas. Zato želimo da čujemo svako mišljenje, uvidimo koje su potrebe i zajednički dođemo do najkvalitetnijih rešenja.

Ponosan sam što sam deo tima lokalne samouprave, koji je ostvario ove rezultate u prethodnom periodu, ali sa težnjom i ciljem da nastavimo da razvijamo našu opštinu i na taj način pokažemo da smo istinski servis građana“, rekao je Markov.

Tri laureta su dobitnici ovogodišnje Majske nagrade opštine Opovo.

Za doprinos u razvoju sporta priznanje je uručeno Stevi Stankovu iz Sefkerina. Preko 40 godina aktivnog treninga, takmičarskog iskustva i trenerskog staža. Osnivač, trener i predsednik borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina i pod njegovim trenerskim nadzorom izrasle su generacije šampiona i osvajača medalja na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Ivanki Petrov iz Sefkerina majska nagrada je dodeljena za humanitarni rad i iskazanu filantropiju tokom svoje profesionalne karijere. Neumoran radnik Crvenog krsta i Povereništva za izbeglice, a posebno se izdvaja njen rad u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi. Nosilac Ordena za rad i Spomenice Republičkog komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Zaštita životne sredine i očuvanje prirode je nominovalo Ranka Sarića iz Opova za najveće opštinsko priznanje za doprinos u ekološkom aktivizmu i unapređenju lokalnog biodiverziteta. Šumarski inženjer i autor više stručnih radova. Njegovim ličnim angažovanjem, novim tehnologijama sadnje, podignuto je 8,5 kilometara drvoreda.

Dobitnici majskih nagrada su se zahvalili na priznanjima uz poruku da će nastaviti svoj rad i društveno angažovanje i u budućnosti.

U muzičkom delu programa hor Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, koji je imao izuzetan nastup, otpevao je još dve kompozicije – Tamo daleko i Oro se vije.