1

Lokalna samouprava: Održana 29. sednica Opštinskog veća

Održana 29. sednica Opštinskog veća

OPOVO, 19. maj 2022 – Na 29. sednici Opštinskog veća Opštine Opovo razmatrano je, usvojeno ili potvrđeno šest predloga, rešenja i izveštaja:

Utvrđivanje predloga Odluke o završnom računu budžeta opštine Opovo za 2021. godinu; Utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2022.godinu sa izmenama i dopunama Kadrovskog plana Opštinske uprave  opštine Opovo; Predlog Rešenja o utvrđivanju dobitnika nagrade povodom dana opštine – „Majska nagrada“; Predlog Zaključka o davanju saglasnosti Udruženju građana „Aktiv Žena opštine Opovo“ na zaključenje Ugovora o poslovno tehničkoj saradnji sa FAR 013 doo Pančevo; Predlog Zaključka o dostavljanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JP „Mladost“ Opovo za period 01.01. – 31.12.2020.godine; Razmatranje Izveštaja Centra za socijalni rad Opovo o utrošenim sredstvima za jednokratne pomoći i troškove sahrana za decembar 2020. godine.
Nacionalna služba za zapošljavanje: Isplata redovne i privremene novčane nagrade za april

Isplata redovne i privremene novčane nagrade za april

Beograd, 19. maj 2022 – Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i privremenu novčanu naknadu za mesec april 2022. godine.

Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u petak 20. maja, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u subotu 21. maja 2022. godine.
Atletika: Spartakov kros u petak, 20. maja

Spartakov kros u petak, 20. maja

OPOVO, 19. maj 2022 – U sklopu proslave Dana opštine, u petak, 20. maja sa početkom u 16:00 časova, na fudbalskom terenu u Opovu održaće se Spartakov kros.

U više starosnih kategorija (2007. godište i mlađi) za dečake i devojčice biće organizovane trke na 100, 200, 300, 400, 500, 600 i 800 metara i na kraju trka zadovoljstva na 600 metara za starije od osnovnoškolskog uzrasta.

Prva tri prvoplasirana u svakoj trci dobijaju medalju, diplomu i majicu, a za sve učesnike je obezbeđeno pecivo i osveženje.
Školski sport atletika: Ivona Stamenović se plasirala na republičko takmičenje

Ivona Stamenović se plasirala na republičko takmičenje
OPOVO, 19. maj 2022 – U Novom sadu je 11. maja održano međuokružno takmičenje u atletici. Ivona Stamenović je osvojila prvo mesto u bacanju kugle i time obezbedila plasman na republičko takmičenje. Treće mesto osvojila je Nina Cvetković u skoku udalj. Ženska štafeta u sastavu (Anja Aćimov, Kristina Gasenberger, Andrea Stajin, Ivona Stamenović), je osvojila drugo mesto.

Ivana Šotić je u skoku udalj osvojila četvrto mesto, Anja Aćimov je u istoj disciplini osvojila šesto mesto. Andrea Stajin je u trci na 600m zauzela četvrto mesto. Kristina Gasenberger je u skoku uvis osvojila peto mesto, Miljana Bulatović je u bacanju kugle osvojila peto mesto. Anja Gasenberger je u trci na 300m osvojila 8 mesto. Ivona Stamenović je jedini predstavnik Osnovne škole “Dositej Obradović” na Republičkom takmičenju i verujemo da će je dostojno predstavljati.
Autobuska stanica Opovo: Od danas svi dolasci i odlasci sa perona

Autobuska stanice Opovo: Od danas svi dolasci i odlasci sa perona
Opovo, 19. Maj 2022
Nakon završetka asfaltiranja Ribarske ulice u zoni autobuske stanice do raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog od danas autobusi svih prevoznika saobraćaju sa perona autobuske stanice Opovo. Asfaltiranje je obavljeno u okviru projekta opštine Opovo, a na ovoj lokaciji je to bilo u površini od 1660 kvadratnih metara.
Vremenske prilike: Danas sunčano i toplije, do 24 stepena

Danas sunčano i toplije, do 24 stepena

19. Maj 2022
U Beogradu I okolini se očekuje sveže i vedro jutro, a dan će biti sunčan i malo topliji uz slab, uglavnom severni i severoistočni vetar, koji će krajem dana biti u skretanju na jugoistok. Najviša dnevna oko 24 stepena Celzijusa, saopštio je RHMZ.
Narednih sedam dana se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme.