1

Dan opštine Opovo: U kabinetu predsednika opštine rezan slavski kolač (video)

U kabinetu predsednika opštine rezan slavski kolač

OPOVO, 22. maj 2021 – Povodom Dana opštine i opštinske slave „Prenos moštiju Svetog oca Nikole“, u kabinetu predsednika opštine rezan je slavski kolač i priređen koktel.

Predsednik opštine Miloš Markov je čestitao svojim saradnicima slavu i svim građanima praznik Dan opštine Opovo.

„Na današnji dan uz ceremoniju obeležavanja naše opštinske slave imali smo i priliku da se podsetimo da je suština našeg poziva, a to je jedna odgovornost prema ljudima koji su nam ukazali svoje poverenje i da smo mi, pre svega, predstavnici građana i da tako moramo da se ponašamo i ophodimo. Prioritet nam je svakako razvitak naše opštine, borba da dobijemo što više sredstava, da unapredimo život na teritoriji Opštine Opovo, ali i da pokažemo da smo predstavnici građana u pravom smislu te reči, odnosno, da umemo da razumemo njihove potrebe i da pre svega opravdamo njihovo poverenje. Svim građanima, čestitam današnji praznik Dan opštine Opovo“, poručio je Markov.
Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo: Održan 12. kup tolerancije

Održan 12. kup tolerancije

OPOVO, 22. maj 2021  

Takmičenje su posetili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i savetnik predsednika opštine Žika Nestorović.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin je izrazio zadovoljstvo što se nakon godinu dana pauze manifestacija ponovo održava.

„Mada je interesovanje bilo ogromno, zbog epidemiloških mera ograničili smo broj učesnika, tako da se danas takmiči 13 ekipa. Sve ekipe su iz Vojvodine, osim ekipe „Kraguj“ iz Kragujevaca. Sve se odvija na otvorenom sa distancom, lokalna samouprava nam je preko konkursa dodelila sredstva, koja smo iskoristili za organizaciju ove manifestacije. Inače, ova destinacija je postala jedna od najintersantnijih posle republičkih sportskih igara“, istakao je Lazin.
Program za Dane opštine

Program za Dane opštine

Povodom 22. maja opštinske Slave i Dana opštine organizovan je program događanja koji je osmišljen tako da bude u skladu sa epidemiološkim merama i aktuelnom situacijom.
Juče je obeležen jubilej 70. godina biblioteke i održana je pozorišna predstava „Primadone“ sa Radom Đuričin i Tanjom Bošković.
Danas sa početkom u 11 časova na malom jezeru kod hotela održaće se Kup tolerancije, takmičenje u pecanju u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. Za 18 sati je planirano otvaranje izložbe „Stvaraoci Opova“ i galeriji „Jovan Popović“, a za 20 časova Svečana akademija u velikoj sali doma kulture.
U nedelju se održava fudbalski turnir u organizaciji Škole fudbala „Spartanac“ na terenima sportskog centra i fudbalskog igrališta Fk Omladinac sa početkom u 12.30 časova, dok je za 15 sati planiran Etno bazar u opovačkom parku u organizaciji Aktiva žena Oovo